Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα εκπληκτικό φυσικό θαύμα της Πελοποννήσου που κόβει την ανάσα (Βίντεο)

- Advertisement -
  • Το Φαράγγι των Κενταύρων, στην Ηλεία, είναι ένα εκπληκτικό φυσικό θαύμα.

Πιστεύεται ότι είναι η πατρίδα του μυθικού πλάσματος που είναι γνωστό ως Κένταυρος, ενός όντος μισού ανθρώπου και μισού ίππου που λέγεται ότι περιφέρεται στα δάση και τα βουνά της αρχαίας Ελλάδας.

Το ίδιο το φαράγγι είναι μια βαθιά χαράδρα, λαξευμένη εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τη ροή του νερού από τα κοντινά βουνά. Περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια και καταπράσινο τοπίο, δημιουργώντας ένα τοπίο που κόβει την ανάσα που σίγουρα θα αφήσει τους επισκέπτες με δέος.

Κοντά στο φαράγγι βρίσκεται το δρυοδάσος της Φολόης, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δρυοδάση στην Ελλάδα.

  • Το δάσος καλύπτει μια έκταση περίπου 40.000 στρεμμάτων και φιλοξενεί μια ποικιλία ειδών φυτών και ζώων.
  • Ο πυκνός θόλος του δάσους παρέχει σκιά και καταφύγιο για μια ποικιλία άγριας ζωής, όπως ελάφια, αγριογούρουνο και αλεπούδες.

Οι επισκέπτες του δρυοδάσους της Φολόης μπορούν να εξερευνήσουν τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας του, να απολαύσουν την εκπληκτική του θέα, ακόμη και να επισκεφτούν αρχαία ερείπια όπως ο Ναός του Απόλλωνα, ο οποίος βρίσκεται εντός των ορίων του δάσους.

Είτε είστε λάτρης της φύσης είτε λάτρης της ιστορίας, το Φαράγγι των Κενταύρων και το δρυοδάσος της Φολόης είναι προορισμοί που πρέπει να δείτε για όποιον επισκέπτεται την Ελλάδα.

 

Πηγή: anagnostis.org

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog