Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πράσινο φως για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο από εταιρία που δραστηριοποιείται και στο Λουτράκι – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

- Advertisement -
  • Φορέας της επένδυσης εμφανίζεται η εταιρεία ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΕΡΡΑ ΓΚΡΟΥΠ Ι.Κ.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο ξενοδοχειακό real estate στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας αλλά και στην Κορινθία, με δυο ξενοδοχεία στο Τολο, το Asteria 4* και Epidavria 3* και ένα ξενοδοχείο στο Λουτράκι, το Grand Olympic Hotel 3*.

Φήμες ότι η Εταιρία ετοιμάζεται να επενδύσει και στην Κορίνθια και συγκεκριμένα στο Λουτράκι, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας και δημότη Λουτρακίου, τον κ. Αλέξανδρο Λούπα, ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν μας επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο.

Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 164 κλίνες.
Μάλιστα, η επένδυση είχε εγκριθεί και για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο από το 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση, το κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 9,3 εκατ. ευρώ και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Το προφίλ της επένδυσης

Η θέση ανάπτυξης του έργου βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «Ράχη», της Τοπικής Κοινότητας Τραχειάς, του Δήμου Επιδαύρου, σε απόσταση 9 χλμ. περίπου από το κέντρο της Παλαιάς Επιδαύρου. Ο πλησιέστερος στην περιοχή του έργου οικισμός είναι το Κολιάκι (≈2 χλμ).

Η τουριστική μονάδα πρόκειται να αναπτυχθεί σε τρία όμορα αγροτεμάχια συνολικής επιφανείας 22.242,89 τ.μ. Η πραγματοποιούμενη κάλυψη θα είναι 2.224,29 τ.μ. και η πραγματοποιούμενη δόμηση 4.445 τ.μ.

Οι συνολικά 164 κλίνες του ξενοδοχειου θα κατανεμηθούν σε επιμέρους κτιριακά συγκροτήματα μεμονωμένων διαμερισμάτων έκτασης από 35-75m2/όροφο, 3 βίλες έκτασης από 75- 100/όροφο και 11 πολυτελή δωμάτια (52τ.μ.).

Σε όλα τα συγκροτήματα θα υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτικοί κήποι για τα διαμερίσματα του ισογείου, καθώς και κήποι τύπου roof garden για τα διαμερίσματα του ορόφου.

Επιπλέον, στην ιδιοκτησία θα ανεγερθούν ένα ισόγειο κτίριο εστιατορίου, έκτασης 520 τ.μ., με χώρο υποδοχής και υπόγειο χώρο βοηθητικής χρήσης, ένα ισόγειο κτίριο που θα λειτουργεί ως κέντρο αναζωογόνησης (Fitness & Spa) 750 τ.μ. με υπόγειο χώρο 1200 τ.μ., ένα ισόγειο κτίριο εστιατορίου, έκτασης 220 τ.μ. και ένα αμφιθέατρο.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των καταλυμάτων προβλέπεται να περιλαμβάνει κοινόχρηστες πισίνες (2 ενηλίκων και 1 παιδική) με ξύλινο πύργο παρατηρητηρίου – ναυαγοσώστη, υπαίθριο bar, δημόσιες τουαλέτες, χώρους πρασίνου, υπαίθριους χώρους στάθμευσης και εσωτερικό οδικό δίκτυο.

Η τουριστική μονάδα θα λειτουργεί όλο το χρόνο και η αναμενόμενη πληρότητα εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 95% κατά την περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας (Ιούνιος – Αύγουστος) μέχρι και 20% κατά την περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας (Οκτώβριος – Απρίλιος).

 

Χαρα

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα σας αποκαλυψω τώρα, ποια είναι εκείνα τα νησιά μας, με τα, μέχρις στιγμής, καθώς και επισήμως, περισσότερα 5αστερα ξενοδοχειακά καταλύματα, στην χώρα μας. Πρώτη και καλύτερη, όπως αλλωστε είναι και αναμενόμενο, λογικό και φυσικό, ερχεται η Κρήτη με 160 5αστερα ξενοδοχεία, και εις στην δευτερη θέση… ισοψηφούν, η Μύκονος και Σαντορίνη, με ακριβως 67(!!)τον αριθμό, 5αστερα ξενοδοχεια (η κάθε μία, παρακαλω), ακολουθουμενες αυτές κατά πόδας, εις στην 3η θέση, και με ένα μόλις λιγότερο(!) 5αστερο ξενοδοχείο (από τις 2 αυτές προηγηθείσες νήσους μας), η Ρόδος, και με 66 τον αριθμό πέντε αστέρων ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ακολούθως, και στην 4η θέση κατατάσσεται η Κως με 44 5αστερα ξενοδοχεία, και έπονται εν συνεχεία, και στην 5η θέση, δύο νησιά του Ιονίου, η Κέρκυρα με 32, και από κοντά της, και στην 6η θέση, βρίσκεται η Ζάκυνθος με 29, και πολύ πιο κάτω πλέον, συναντάμε την Πάρο με 11, την Κεφαλλονιά με 8, την Θάσο με 7, την Σκιάθο με 6, την Σκόπελο με 5, τις νήσους, Νάξο, Σύρο και Σάμο, οι οποίες και διαθέτουν, εκαστες, απο 4, την νησο Λέσβο, αλλά και μαζί της, και την Ύδρα, όπου και εχουν αυτές από τρία, 5αστερα ξενοδοχεία, η κάθε μία, και ούτω καθεξής… ΥΓ: Για να σας δώσω να καταλάβετε (συγκριτικά), το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Ελλαδίτσας, η Εύβοια, διαθέτει, προς το παρόν, μόλις δύο πενταστερα ξενοδοχεία… Τασος

  2. Να πούμε ένα μπράβο στον φίλο το Τάσο που μέσο του σχολιου που έκανε δίνει πληροφορίες που ισως δεν της γνωρίζουν όλοι και πάντα για το θέμα του άρθρου !!Τωρα αν κάποιος έχει να πει κάτι για ενημερώςη δεν αρέσει φυσικα στους κυρίους και κύριες σχολιαστές του μπλογκ !Και στο παρελθόν άλλοι σχολιαστές οταν είχαν να πουν κάτι για ενημέρωση ακόμα και ο φίλος ο Αντρεας με τα ποδοσφαιρικα τους περνουν με τις πέτρες !!Αυτοι είναι οι σχολιαστές εδώ ,ειρωνία μιζέρια και πολλούς άλλους χαρακτηρισμούς που σε άλλο σχόλιο ο Τάσος αναφέρει !!Καλο στομάχι να έχετε κύριε Τάσο !!Ο σωσίας του Αντρέα

  3. Η ενημέρωση περί ξενοδοχείων έχει κι αυτή τη χρησιμότητά της. Ο Τάσος έψαξε, βρήκε πληροφορίες και τις κατέγραψε για εμάς. Αυτά μας αρέσουν. Δεν μας αρέσουν όμως άχρηστα σχόλια άλλων που δεν έχουν ιδέα για τα τεκτενόμενα της πόλης και αντί να πιούν tea στις 17:00 και να το βουλώσουν, νοιώθουν φυλακισμένοι στο shoebox και γράφουν ό,τι βλακεία κατέβει στο μίζερο και μελαγχολικό “μυαλό” τους.

  4. Θα συμφωνήσω μαζί σου 2230 για την ενημέρωση και για τα άχρηστα σχόλια που λες !!Τωρα το δεύτερο μέρος του σχολίου σου τι ενημέρωση δινετε εδώ στο μπλογκ ??Καταρχας δεν βγαίνει νόημα τι εννοείς με το τσάι με το κουτί παπουτσιών φυλακισμένοι κλπ !Εγω προσωπικα δεν βγάζω νόημα σε κάτι από το σχόλιο !Δεν μας εξηγητε να καταλάβουμε και εγώ και ο Τάσος και οι σχολιαστές τι σημαίνουν όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα !!Ο σωσίας του Αντρέα !!

  5. (22:30). Σας ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ μου κύριε, για τα όσα, παραπάνω, γράφετε και λέτε για μένα. Κοιτάχτε, από πολύ μικρός, τείνω και ρέπω, εις στο να καταπιάνομαι, να ασχολούμαι, να πληροφορούμαι και ταυτόχρονα και να ενημερώνομαι, (σε κάθε έκφανση και πτυχή, με κάθε λεπτομέρεια, και σχεδόν στα πάντα όλα), για όσον αφορά, στα διάφορα θέματα, της ελληνικής ξενοδοχείας, και επομένως είμαι έτσι σε θέση, να ξέρω, να γνωρίζω και να κατέχω, πολλά και διάφορα, πάνω σε όλα αυτά… Σας εύχομαι να είστε πάντοτε καλά, να περάσετε όμορφα και ευχάριστα στις γιορτές που έρχονται, και να σας ευχηθώ επίσης, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, σε εσάς και στην οικογένειά σας. Τασος

  6. Ομοίως επίσης, να ευχηθώ και στον αγαπητό φίλο των (12:22), να περάσει καλά, όμορφα, ευχάριστα και χαρούμενα αυτές τις γιορτές, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, και σε εκείνον, αλλά και στην οικογένειά του. Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog