Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κακοκαιρία «Ilina»: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

- Advertisement -
  • Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εν όψει λόγω της κακοκαιρίας «Ilina».
  • Για επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 4 κάνει λόγο το Meteo αφού η κακοκαιρία «Ilina» θα επιφέρει καταιγίδες που κατά τόπους θα αφήσουν σημαντικά ύψη βροχής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, σημαντική κακοκαιρία με το όνομα «Ilina» θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας το διήμερο Δευτέρα 3/4 – Τρίτη 4/4.

Καταιγίδες, χαλάζι, ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι:

Οι βροχοπτώσεις που κατά τόπους θα αφήσουν σημαντικά ύψη βροχής
Οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους
Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1800 μέτρα στα νότια, πάνω από τα 1500 μέτρα στα υπόλοιπα και πάνω από τα 1000 μέτρα στα βορειοδυτικά.
Οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη

Η πτώση της θερμοκρασίας
Προσοχή τη Δευτέρα

Ειδικά για τη Δευτέρα 3/4, μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μέτωπο ισχυρών καταιγίδων θα διασχίσει το Αιγαίο από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Εξαίρεση αποτελεί το Βόρειο Αιγαίο όπου θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog