Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορινθία: Συσπειρώνεται και δυναμώνει ο Αγώνας κατά των Ανεμογεννητριών στα Γεράνεια

- Advertisement -
  • Η “Επιτροπή Αγώνα ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια” με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι την Παρασκευή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση της Επιτροπής με Συλλόγους, Συλλογικότητες και κατοίκους του Νομού Κορινθίας για το θέμα των Ανεμογεννητριών στα Γεράνεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 18:00 θα συνευρεθεί η Επιτροπή Αγώνα στη Σχολή παραδοσιακών Κινέζικων τεχνών “Γερανία” (αγρόκτημα Γιώργου Φούφα) στο Λουτράκι για το θέμα των Ανεμογεννητριών στα Γεράνεια. Η Σχολή βρίσκεται κοντά στον Γερμανικό δρόμο (στο ύψος του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου) Η συνάντηση είναι ανοιχτή για Συλλόγους, Συλλογικότητες και κατοίκους του Νομού Κορινθίας που θέλουν να συμμετέχουν.

Οι συντεταγμένες της Σχολής στο χάρτη Google είναι εδώ:

https://www.google.com/maps/place/

Σχολή+παραδοσιακών+κινεζικών+τεχνών+”Γερανία”/@37.9341424,22.9972068,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x14a015ead1491f47:0x770c2fb7ae8f2927!8m2!3d37.9341424!4d22.9972068!16s%2Fg%2F11h196w7j1

Όπως γνωρίζετε έχει κατατεθεί πρόσφατα αίτηση από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για εγκατάσταση 124 ανεμογεννητριών (Α/Γ) στα Γεράνεια Όρη που ξεκινά και καταλήγει από την μια άκρη των Γερανείων έως την άλλη. Επίσης έχουν καταθέσει αιτήσεις και για την περιοχή Συκιές Βόρεια της Περαχώρας (εμφανέστατα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίων) .

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην συνάντηση οι παρακάτω Σύλλογοι και Συλλογικότητες:

Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου, Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου “Η Αλκυών”, Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Συλλόγων Αγ. Θεοδώρων, Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Σχίνου, Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αλκυών” (Στραβά), Σχολή παραδοσιακών Κινέζικων Τεχνών “Γερανία”, Ομάδα “Καθαρό Δάσος”

Αναμένουμε δήλωση συμμετοχής και από άλλους Συλλόγους και Συλλογικότητες.

Διαδώστε το σε όσους/ες ενδιαφέρονται ειδικά από Νομό Κορινθίας για να διευρυνθούμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας όλοι μαζί.

Θα συζητηθούν κινήσεις/δράσεις/αιτήματα ώστε να αποτρέψουμε την αδειοδότηση των Α/Γ στα Γεράνεια. Επίσης υπάρχει πρόταση να μπει και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού ως παράλληλη δράση της Επιτροπής Αγώνα , καθώς είναι αλληλένδετα αφού η εγκατάσταση Α/Γ μπορεί να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, να καταστρέψει πηγές ή ακόμα και να χαθούν από τις παρεμβάσεις που γίνονται στο βουνό

ΥΓ1: Την Πέμπτη 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση στα Μέγαρα με τοπικούς Συλλόγους ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Θα ενημερωθείτε για την συνάντηση αυτή την Παρασκευή.

ΥΓ2: Συνημμένα είναι ο Χάρτης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) με τα αιολικά πάρκα που αιτήθηκαν οι ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η ΕΚ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στα Γεράνεια (3 αιτήσεις) και το αρχείο των αιτήσεων χορήγησης βεβαίωσης της ΡΑΕ (σε μορφή excel όπως αναρτάται από την ΡΑΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6977518026

Για οδηγίες στη σχολή “Γερανία” επικοινωνήστε με τον Γιώργο στο 6951746277

Η Επιτροπή Αγώνα ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιβεβαιώνεται τώρα ο εμπρησμός της κορυφογραμμής των Γερανείων πριν τρία και πλέον χρόνια. Μόνο που τότε δυστυχώς δεν είχε γίνει η παραμικρή διαδήλωση ενώ από την αρχή φαινόταν πως πρόκειται για εμπρησμό προκειμένου να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες από γνωστό όμιλο.🏴

  2. ΟΤΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΎΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΉΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΚΆΠΟΙΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΎΝ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΛΕΎΑΖΑΝ.Ο ΑΓΏΝΑΣ ΛΟΙΠΌΝ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΑΛΛΆ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΊ 🏴

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog