Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.: Ποδαρικό με 24ωρη Πανελλαδική απεργία κάνει η Μ. Εβδομάδα

- Advertisement -
  • O Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α σας καλεί στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Μ. Δευτέρα 10 Απρίλιου 2023. Θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ακαδημίας 65) και στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15).

«Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής δεν θα περάσει!!! Να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη στους αιρετούς και να γίνει άμεση κατάργηση της «διάταξης Βορίδη», ζητά η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.:

‘’Η πολιτική της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική του Επιτελικού Κράτους, των ιδιωτικοποιήσεων, των μηδενικών προσλήψεων ιδιαίτερα στις υπηρεσίες Εργατοτεχνικού, αλλά και Διοικητικού προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η διάταξη υποχρεωτικής εξάντλησης ένδικων μέσων σε κάθε είδους διεκδικήσεις εργαζομένων.

Είναι η λογική της Διοικητικής λειτουργικής απαξίωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να καταστούν εύκολη «λεία» στα νύχια των ιδιωτών που καραδοκούν με στόχο το εύκολο και σίγουρο κέρδος.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν την κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων. Ζητούν να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη κατά αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μην ασκώντας ένδικα μέσα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με απόφαση της προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στις 10.00 το πρωί, έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) και Πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8-Αθήνα) και προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΦΙΣΑ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 10 04 2023

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
  • Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν!!!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!!!
  • Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με κάθε πρόσφορο τρόπο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση, όπως και την πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό.

Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.’’

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog