Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Fulgor :Πως από την ένδεια έφτασε στην εκτόξευση!

- Advertisement -
  • Eίναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το 2010/11 όταν η ιστορική βιομηχανία έφτανε ένα βήμα πριν από το λουκέτο.

Το εργοστάσιο που εδρεύει στο Σουσάκι της Κορινθίας  εγκαινιάστηκε το 1972 από τον ιδρυτή της εταιρείας  Αldo Dapelo και ειδικευόταν στην παραγωγή/προμήθεια υποβρύχιων καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης ενώ στην πορεία των χρόνων επεκτάθηκε και στις οπτικές ίνες.

Η εταιρεία πέρα από την παραγωγή διεκπεραίωνε και την εγκατάσταση, δηλαδή παρείχε λύσεις με το κλειδί στο χέρι (turnkey).  Ανέλαβε πλήθος έργων στην  Ελλάδα και σε πάνω από 50 χώρες στο εξωτερικό.

Η Fulgor έφτασε στο απόγειό της το 2007 με 230 εκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών και από πέρα και πέρα  άρχισε η κατηφόρα με αποτέλεσμα το 2010 να  πέσει στα μόλις 17 εκατομμύρια ευρώ!

Η κύρια αιτία της πτώσης, όπως  λεγόταν τότε, ήταν η ακύρωση συμφωνιών που είχαν συνάψει με Αραβική χώρα.

Λίγο πριν το οριστικό κλείσιμο ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ αναγνωρίζοντας  την προνομιακή θέση του εργοστασίου, την τεχνογνωσία των 300 περίπου υπαλλήλων που είχαν απομείνει και τις ευκαιρίες που παρουσίαζε το μέλλον, αποφάσισε να επενδύσει και εξαγόρασε από τον Aldo Dapelo την εταιρεία σώζοντας την από την χρεοκοπία.

Μέσα από ένα πρόγραμμα επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ η Fulgor, θυγατρική πλέον των Ελληνικών Καλωδίων (Ηellenic Cables), άρχισε να αναπτύσσεται ξανά.

Ο μεγάλος όγκος έργων που έχει αναλάβει η Hellenic Cables στον παγκόσμιο χάρτη  , με την έκρηξη των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμενόμενη ενεργειακή μετάβαση που οδηγείται ο πλανήτης, έφερε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο της Κορινθίας!

Στo πλαίσιo αυτό, αγοράστηκε όμορη ιδιοκτησία 43 στρεμμάτων και περιλαμβάνει την επέκταση του εργοστασίου τεχνολογίας αιχμής υποβρυχίων καλωδίων -έχοντας ως στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής- ενώ θα γίνουν νέες αποθήκες και θα αναβαθμιστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Το εργοστάσιο αυτή την στιγμή απασχολεί 804 εργαζόμενους, έχει προσλάβει από την αρχή του έτους 80 άτομα ενώ αναμένεται να προσληφθούν άλλοι 70!

Εδώ πέρα από τους αριθμούς , θα πρέπει να τονίσουμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων θέσεων όπως θα δείτε στην σχετική ενημέρωση της εταιρείας εδώ (https://www.cablel.com/821/el/ergasia-kai-kariera/)

 

Η κοινωνία μας, η αγορά και η Κορινθία γενικότερα διψά για τέτοιες ειδήσεις, διψά για τέτοιες επενδύσεις και ευχή όλων μας είναι να προστεθούν και άλλες στο μέλλον.

Η στρατηγική θέση του νομού στο κεντρικότερο σημείο της χώρας  προσφέρεται να γίνει η Κορινθία το νέο  Ελ Ντοράντο της βιομηχανίας και της τεχνολογίας.

Μιχάλης Φιλιάνδρας

korinthia24.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog