Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η «Πράσινη Πόλη» επικοινωνεί με τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων για την ενεργειακή τους αυτονομία

- Advertisement -

Η «Πράσινη Πόλη» έλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορινθίων και των προέδρων των σχολικών επιτροπών για την αναγκαιότητα των ενεργειακών αναβαθμίσεων των κτιρίων τους.

Στο πλαίσιο αυτό παραδόθηκε επιστολή που εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τα σχολεία πρέπει να ζητήσουν χρηματοδότηση (μέσω Δήμου και συνδυαστικών εθνικών προγραμμάτων) για την άμεση αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών.

Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη είναι η μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση (άρα και λιγότερα τέλη για τους δημότες), η βελτίωση του αέρα μέσα στις σχολικές αίθουσες με μείωση υγρασίας, η προσφορά νέων θέσεων τοπικής εργασίας μέσω των ανακαινίσεων και φυσικά η μετατροπή τους σε «πράσινα κτίρια».

Επίσης, προτείναμε και την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας που έχουν μεγάλη απόδοση και είναι μονόδρομος ως προς το οικονομικό σκέλος σε καλά μονωμένα κτίρια όπως επιβεβαιώνουν και όλες οι σχετικές επιστημονικές μελέτες και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο συνδυασμός μας αντιτίθεται ανοιχτά στην προώθηση του φυσικού αερίου στα σχολικά κτίρια που προωθεί ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με την ανοχή του έτερου διεκδικητή της δημαρχίας, Νίκου Σταυρέλη.

Αυτό γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες, δηλαδή χωρίς να έχει έρθει θέμα συζήτησης σε Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο λόγος είναι ότι το φυσικό αέριο είναι ένα βρώμικο καύσιμο (καθώς εκλύει μεθάνιο που είναι 80 φορές ισχυρότερο αέριο του θερμοκηπίου που ευθύνεται για την κλιματική μεταβολή), θα είναι συνεχώς ακριβότερο (ήδη από το 2026 η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε νομοθεσία για αύξηση της τιμής του στα κτίρια), ενώ δεν δίνει το καλό παράδειγμα στο «πράσινο» προφίλ των σχολείων.

Θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια των σχολείων του δήμου Κορινθίων να πετύχουν την ενεργειακή τους αυτονομία και να είναι πρωτοπόρα ενεργειακά ακολουθώντας τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και θα ενημερώνουμε τον κόσμο για τις πράσινες λύσεις απέναντι στην παραπλάνηση των δημοτών για το φυσικό αέριο από τους κ. κ. Νανόπουλο και Σταυρέλη με αδιαφανή τρόπο και σαφώς μη-επιστημονικά στοιχεία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog