Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά περιπτώσεις απατών στη Μεσσηνία

- Advertisement -

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται 43χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα, εκβίαση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

  • Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -130.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -17- περιπτώσεις απατών, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα και εκβίαση, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 32χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 43χρονος επικοινωνούσε, κατά κύριο λόγο, τηλεφωνικά με πολίτες και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη γνώσης τους περί λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού ή της τεχνολογίας, κατάφερνε να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, συνεργαζόμενος ως προς αυτό με τον 32χρονο.

Ειδικότερα, παρέθεταν ψευδή γεγονότα ως αληθή, κυρίως σε ότι αφορά με εξυπηρετήσεις ενώπιον αρχών του δημοσίου τομέα, π.χ. έκδοση δανείων, έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής, είσπραξη οφειλών από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, κάλυψη οφειλών από Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Πολλές φορές, προσποιούνταν ακόμη και πρόσωπα τα οποία κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις είτε σε δημόσιες υπηρεσίες, είτε στην Ελληνική Αστυνομία, είτε ακόμη και άτομα ευρέως γνωστά στο πανελλήνιο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2023, είχαν διαπράξει συνολικά -17- περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -130.000- ευρώ.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 43χρονου καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 14.290 ευρώ και
  • -2- κινητά τηλέφωνα.
  • Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης
  • Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog