Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση Μνήμης – 82 χρόνια από τη Μάχη του Ισθμού

- Advertisement -
  • Το Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας διοργανώνει μια ακόμη εκδήλωση(υπαίθρια), για να κρατήσει αναλλοίωτη την ιστορική μας μνήμη και να τιμήσει τους νεκρούς μας κατά την Μάχη του Ισθμού τον Απρίλη του 1941 – μια σημαντική μάχη στην περιοχή μας, που λίγοι γνωρίζουν, και που πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της νίκης των Συμμάχων έναντι του Άξονα.

Έτσι, το προσεχές Σάββατο 22 Απριλίου, στις 11 το πρωί σας περιμένουμε στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου (οδηγίες προσέγγισης της περιοχής επισυνάπτονται), ώστε να δούμε από κοντά τα σημεία εφόδου και κατάληψης από τους γερμανούς της περιοχής του Ισθμού και κατ’ επέκταση της κορινθιακής ενδοχώρας.

Θα προηγηθεί της επιτόπιας περιδιάβασης μια σύντομη πλαισίωση του ιστορικού γεγονότος με αναφορά σε ντοκουμέντα και προσωπικές επιστολές.

Με την παρουσία σας συμβάλλετε τα μέγιστα σε έναν από τους κύριους στόχους του Κορινθιακού Εργαστηρίου Ιστορίας, δηλαδή στη θεσμοθέτηση αυτής της επετείου και στην ανέγερση σχετικού μνημείου, ώστε να διασωθεί και σφυρηλατηθεί η ιστορική μνήμη – κυρίως των νεότερων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας

ΥΓ: Οδηγίες προσέγγισης της περιοχής επισυνάπτονται στο πρώτο σχόλιο εν είδει σκαριφήματος

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog