• Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τις εκλογές και ήδη στα σκαριά βρίσκονται οι προετοιμασίες προκειμένου τα σχολεία να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την προ τελευταία Κυριακή του Μαΐου, δηλαδή στις 21 του επόμενου μήνα.

Επομένως, με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει, τα σχολεία -στις αίθουσες των οποίων θα στηθούν τα παραβάν και οι κάλπες- έχουν ξεκινήσει το σχετικό προγραμματισμό του προκειμένου όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών να είναι όλα έτοιμα για να κυλίσει ομαλά η όλη διαδικασία.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές – Οι ημερομηνίες

Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην ΕΡΤ τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή πριν από τις εκλογές προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία του χώρου, ενώ οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και την επομένη των εκλογών.

Επομένως, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω εκλογών:

  • Την Παρασκευή 19 Μαΐου.
  • Τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα τελευταία μαθήματα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, στα γυμνάσια όλης της χώρας, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο διάστημα 1 – 15 Ιουνίου.

Στα λύκεια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 18 Μαΐου και για τις τρεις τάξεις.

Στη συνέχεια, οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου θα πραγματοποιηθούν από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου.