Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

- Advertisement -

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υπογράφηκε η σύμβαση ενός σπουδαίου έργου για το Δήμο μας προϋπολογισμού 2.812.716,80 € για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον Άξονα «Περιβάλλον».

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι:

  • Η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης (γεωτρήσεις και αντλητικά δεξαμενών ύδρευσης) της ΔΕΥΑΞΕ.
  • Η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων αποχέτευσης της ΔΕΥΑΞΕ.
  • Η εγκατάσταση ευφυούς συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων ύδρευσης και η ενσωμάτωσή τους στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού, ώστε να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύστημα στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.
  • Η εγκατάσταση ευφυούς λογισμικού παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, που θα εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις των ΕΕΛ Ξυλοκάστρου.

Συνεπώς επιτυγχάνεται η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και ο άμεσος εντοπισμός και η έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων (ακόμα και των αφανών), τα οποία επιβαρύνουν ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΞΕ.

Επιπλέον λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προφυλάξεις με όργανα και σταθμούς παρακολούθησης – Ελέγχου – Προστασίας και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης της ΔΕΥΑΞΕ, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως πχ:

– έντονα καιρικά φαινόμενα,

– διακοπή ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων χωρίς εφεδρική παροχή ενέργειας,

– έκτακτη επισκευή βλαβών / επεμβάσεων κατά τις νυχτερινές ώρες

– έγκαιρη ενημέρωση μείωσης των αποθεμάτων νερού στις γεωτρήσεις

– έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ποιοτικών χαρακτηριστικών εκτός ορίων του πόσιμου νερού

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του ιδιαίτερα σπουδαίου και λειτουργικού έργου υποδομής

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog