Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΥΔΑΠ: «Φαρμάκι» το νερό από τις αρχές του 2024

- Advertisement -
  • Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να φέρει το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της πιθανότατα από τις αρχές του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε την Πέμπτη η διοίκηση της εταιρίας – με αφορμή την ανακοίνωση των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων – πλέον αναμένονται η νέα ΚΥΑ που θα εξειδικευσει το ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις της νεοσύστατης Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Σημειώνεται πως τα κέρδη που ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ για το 2022 παρουσίασαν μείωση κατά 84% και διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ από 30,7 εκατ. ευρώ το 2021, με το περιθώριο καθαρού κέρδους από 8,5% να εξανεμίζεται στο 1,5%. Το γεγονός, μάλιστα, δεν πέρασε απαρατήρητο από την αγορά με τη μετοχή να κλείνει με απώλειες ύψους 5,88%.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στη σχετική ενημέρωσή της επανέλαβε ότι πρόθεσή της παραμένει να διατηρηθούν τα τιμολόγια νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως η τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ ασκείται μέσω της εφαρμογής των γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση, ενώ τα τιμολόγια υπηρεσιών ύδατος για τις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών και χρηστών εγκρίνονται με απόφαση πενταετούς ισχύος της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. Μέχρι την έγκριση των νέων τιμολογίων, η ισχύς των τιμολογίων της εταιρείας παρατείνεται.

 

dikaiologitika

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog