Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμφωνούν οι μετεωρολόγοι για σχεδόν γενικευμένη κακοκαιρία από αύριο Τετάρτη

- Advertisement -
  • Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη (02-05-2023) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (02-05-2023)

από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Β. Αύριο Τετάρτη (03-05-2023)

α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
β) έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

2. Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Η ανάρτηση του Κολυδά

«Σας ενημερώνουμε ότι σε λίγο θα εκδοθεί #έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την #ΕΜΥ. Xαμηλό που έρχεται από τα δυτικά θα επηρεάσει κυρίως την Τετάρτη τα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Περισσότερα στο δελτίο», αναφέρει στο Twitter ο Θοδωρής Κολλυδάς.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Επικίνδυνος καιρός» με ισχυρές καταιγίδες

Με άστατο καιρό θα συνεχίσει η εβδομάδα, με την Τετάρτη να αγριεύει ακόμα περισσότερο και μία νέα κακοκαιρία να φέρνει ισχυρές καταιγίδες από τη Λαμία και πάνω, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για σήμερα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές να σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αρχικά τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και στη συνέχεια όσο προχωρούμε προς το βράδυ θα εξαπλωθούν στα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά.

Στην Αττική, την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 22 βαθμούς στην πρωτεύουσα.

Βροχές θα σημειωθούν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειάζεται προσοχή.

Τα δύσκολα έρχονται, όμως από αύριο, καθώς θα είναι μία επικίνδυνη ημέρα.

Χαρακτηριστικά, ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για επικίνδυνο καιρό στην κεντρική και βόρεια χώρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το ύψος της Λαμίας και πάνω, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Εξαίρεση θα αποτελεί η βόρεια Κρήτη, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Και την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, με την βελτίωση να έρχεται από την Παρασκευή, με τον καιρό να είναι αισθητά καλύτερος το Σαββατοκύριακο.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς

“Βαρομετρικό χαμηλό στροβιλίζεται ανοικτά του Ιουνίου και αναμένεται να προκαλέσει σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες κυρίως στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο, με αρκετές βροχές, καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα” αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

“Τα φαινόμενα δεν αποκλείονται να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή κυρίως τις βραδινές ώρες” αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Την Τετάρτη ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως ο καιρός θα είναι ακόμα πιο άστατος, με φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς το νέο σύστημα κακοκαιρίας θα φέρει συννεφιές οι οποίες θα δώσουν βροχές και καταιγίδες.

 

dnews

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog