Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Καταγγελία αναγνώστη: Φόλες στο Λουτράκι

- Advertisement -

Σύμφωνα με μαρτυρία-καταγγελία αναγνώστη, άγνωστοι χθες βράδυ, έριξαν φόλες σε κάδους σκουπιδιών σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο γάτες.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Τα άτυχα ζώα, γάτες και σκύλοι βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο από τις φόλες κάποιων ασυνείδητων.

Ο Νόμος προβλέπει ότι ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή/και θάνατος ζώου), ο εκούσιος τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία και η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη είναι σοβαρές παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και έχουν, εκτός από ποινικές, και μεγάλες διοικητικές ποινές.

Η κυβέρνηση έκανε κακούργημα τον βασανισμό του ζώου (νόμος 4745/2020). Οι απειλούμενες ποινές για τη θανάτωση, συνεπώς, είναι κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως υπάρχουν τίποτα κάμερες ασφαλείας στις περιοχές που έπεσαν οι φόλες; πραγματικά αίσχος και αηδία για αυτά τα ανθρωποειδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog