Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Σε διαγωνισμό το έργο του ενιαίου παραλιακού μετώπου Λουτρακίου-Κορίνθου

- Advertisement -

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο “Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου Λουτρακίου” προχώρησε η αναθέτουσα αρχή του, ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ ΑΟΤΑ,

κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που υλοποιείται στην χώρα από τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας.

Το έργο αφορά στη σύνδεση των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου με όρους βιώσιμης κινητικότητας. Επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού συστήματος πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου συνολικού μήκους 5.696,50μ.

Ο προϋπολογισμός του είναι στα 9,4 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 08/06/2023. Η αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί για τις 12/06/2023.

Η σύμβαση του έργου είναι διάρκειας 25 μήνες. Αναθέτουσα αρχή είναι ο αναπτυξιακός Οργανισμός ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ ΑΟΤΑ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Το έργο χωρίζεται σε τρεις (3) διακριτές περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Περιοχή 1: Ανάπλαση Σ.Γ. του Ο.Σ.Ε. (μήκους 1.970,0μ.).
  • Περιοχή 2: Περιοχή βυθιζόμενης γέφυρας Διολκού (μήκους 1215,85μ.). Η οδός Ποσειδώνος αναδιαμορφώνεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50μ. και πεζοδρόμια εκατέρωθεν ελάχιστου πλάτους 1,50μ.
  • Περιοχή 3: Στην Περιοχή αυτή, όπου η οδός Ποσειδώνος βαίνει στο Παραλιακό Μέτωπο του Λουτρακίου, εφαρμόζοντας την μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στο τμήμα της από την οδό Παπανικολάου έως την οδό Αιγαίου, σχεδιάζεται οδός μίας κατεύθυνσης πλάτους 3,75μ. μαζί με τα αποχετευτικά ρείθρα, και ποδηλατόδρομος αμφίδρομης κυκλοφορίας, πλάτους 3,00μ.

 

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για την καταλυτική συμβολή του στην πορεία του σπουδαίου και εμβληματικού για το Λουτράκι και την Κόρινθο έργου της ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Ταγαράς έχει αποδείξει περίτρανα ότι στέκεται έμπρακτα δίπλα στο έργο της δημοτικής Αρχής και προωθεί δίκαια τα ζητήματα που έχουν θετικό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Με την επιτυχή ανάρτηση της διακήρυξης της σύμβασης στο ΕΣΗΔΗΣ και τη δημοπράτηση του έργου, ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα και έως τα τέλη Ιουνίου θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του.».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog