Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Σε ποιο μέρος του κόσμου το πάρκινγκ 10 λεπτών «τσούζει» για την τσέπη του οδηγού

- Advertisement -
  • Στα άκρα το έφτασε ο Δήμος της Χάγης αναφορικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν 50 ευρώ για το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, ανεξάρτητα από τον χρόνο, είτε πρόκειται για 10′, είτε για μία ολόκληρη ημέρα.

Σημειώνεται πως το εν λόγω σύστημα βρίσκεται σε εφαρμογή και στην Ελλάδα, όπου το αντίτιμο ξεκινά από τα 0,50 ευρώ.

Η χρέωση των 50 ευρώ θα έχει πιλοτική εφαρμογή για διάστημα ενός χρόνου και αποτελεί απότοκο των πιέσεων που άσκησαν οι κάτοικοι για την κατάληψη των θέσεων έξω από τα σπίτια τους από τουρίστες.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι δεν χρεώνονται, με την προϋπόθεση ότι σταθμεύουν έξω από τις οικίες τους.

Το Δημαρχείο της Χάγης πιστεύει ότι ένα τόσο υψηλό τέλος στάθμευσης θα ενθαρρύνει τους τουρίστες και τους κατοίκους άλλων περιοχών της Χάγης να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε δημόσιους χώρους στάθμευσης όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Συνήθως όμως οι συγκεκριμένοι χώροι είναι άδειοι μιας και οι οδηγοί προτιμούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο.

Οι περισσότεροι κάτοικοι επιδοκίμασαν το νέο σύστημα, χωρίς να απουσιάζουν και οι αντιδράσεις, με κύριους εκφραστές τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης που θεωρούν ότι οι ακριβές θέσεις στάθμευσης θα πλήξουν τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αντί για την επιβολή αυτού του ακριβού τέλους στάθμευσης θα ήταν προτιμότερο να επιβληθεί περιορισμός στον χρόνο.

 

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog