Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λαϊκή Ενότητα: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

- Advertisement -
  • 78 χρόνια μετά από την 9η Μαΐου 1945 το πρώτο πράγμα που πρέπει ναειπωθεί είναι ότι η Αντιφασιστική Νίκη είναι γεγονός. Ο φασισμόςτσακίστηκε με τη θυσία εκατομμυρίων Σοβιετικών πολιτών στο Ανατολικόμέτωπο, εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών πουστρατεύθηκαν στο αντάρτικο και την αντίσταση στις κατεχόμενες χώρες.

Οι απόπειρες αναθεώρησης της ιστορίας μέσα από την οργανωμένηπροπαγάνδα στην τέχνη, τον πολιτισμό και την ακαδημαϊκή κοινότητα δενξεγράφουν όσα γράφτηκαν με αίμα. Σήμερα, που οι απόπειρες εξίσωσηςναζισμού – κομμουνισμού είναι κρατική πολιτική σε μια σειρά απόδυτικές χώρες, αλλά και επίσημη πολιτική της Ε.Ε., πρέπει ξανά καιξανά να διατρανώνεται ότι “τον φασισμό τον τσάκισε ο κόκκινοςστρατός”. Η κόκκινη σημαία που καρφώθηκε στο Ράιχσταγκ ήταν η μαχαίριαστην καρδιά του κτήνους.

Ήταν όμως και μια τεράστια προειδοποίηση απέναντι στους εκμεταλλευτές,όπου γης, για τα κατορθώματα που μπορούν να καταφέρουν οι λαοί ότανστηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, όταν εμπνέονται από τηνχειραφετητική ισχύ του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που παλεύει ναξεμπερδέψει με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για αυτό και φοβούνται και το έτερο μήνυμα της 9ης Μάη: ανίκητος δενείναι ο ιμπεριαλισμός. Φοβούνται ότι τα διδάγματα του μεγάλουαντιφασιστικού αγώνα θα δώσουν ξανά αυτοπεποίθηση στους λαούς για ναξεμπερδεύουν με την πολεμική απειλή, η οποία διαρκώς μεγαλώνει εν τηαπουσία αναζήτησης ειρηνικής λύσης και εν μέσω διαρκούς ΝΑΤΟϊκήςκλιμάκωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι που επέλεξαν την 9η Μάη για”Ημέρα της Ευρώπης”, επιδιώκοντας να σβήσουν την ιστορία, είναι οιίδιοι που σήμερα καλούν τους λαούς να στρατευθούν στον αγώνα για την”ελευθερία και τη δημοκρατία”, μαζί με τους υμνητές των συνεργατών τωνναζί και χειροκροτούν τους Αζόφ στα εθνικά τους κοινοβούλια, παρά τουςαγκυλωτούς σταυρούς και τα ναζιστικά σύμβολα που ανοιχτά φέρουν. Στοπλαίσιο του “Νέου Ψυχρού Πολέμου” καλλιεργείται η δαιμονοποίηση τηςκληρονομιάς που άφησε στους λαούς το πρώτο εργατικό κράτος, ηΣοβιετική Ένωση.

Ο ελληνικός λαός έζησε την τραγωδία της φασιστικής και ναζιστικήςκατοχής με αμέτρητους νεκρούς από τα Ολοκαυτώματα, το λιμό, τηνκακουχία, από τις εκτελέσεις των αγωνιστών της αντίστασης. Αλλά καιμετά την Απελευθέρωση, οι πολιτικοί απόγονοι των Χιτών, τωνΤαγματασφαλιτών, των Ράλληδων και των Μπουραντάδων, κράτησαν γιαδεκαετίες ακόμη το λαό, την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα στογύψο, για να σβήσουν την ΕΑΜική επαναστατική κληρονομιά

Σήμερα, ηνοσταλγοί αυτών των καθεστώτων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σευπουργικούς και βουλευτικούς θώκους, επιχειρούν να ξαναγράψουν τηνιστορία.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών πρέπει να μαςθυμίζει όλο το μεγαλείο του πολύπλευρου αγώνα που είχε ως σταθμό την9η Μάη: αγώνας Αντιφασιστικός ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό,αυτές τις τερατογενέσεις του καπιταλισμού, αγώνας αντιιμπεριαλιστικόςέναντια στην καθυπόταξη χωρών και λαών για να μετατραπούν σε φθηνόεργατικό δυναμικό και να καταληστευθούν οι πόροι τους, αγώνας ταξικόςγια να ξεμπερδέψουμε με τις αιτίες που γεννούν τα νοσηρά φαινόμενα τηςκαπιταλιστικής κοινωνίας, για να γίνει ο κόσμος της δουλειάςνοικοκύρης στον τόπο του και να απολαμβάνει τους καρπούς της εργασίαςτου.

Το Γραφείο Τύπου 9.5.3023

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog