Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Εκδήλωση  για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης από το   ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κορινθίων

- Advertisement -
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων, με τη συνεργασία του  Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «Μελίτη».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θεατράκι του Δημαρχείου, Κολιάτσου 32 στη Κόρινθο, την Κυριακή  14 Μαΐου  2023, στις 11.00 π.μ.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
– Παπαλευθέρης Ελευθέριος, ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος
-Χρισταρά Αθανασία, ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος
-Κόλλια Ευτυχία, Διδάκτωρ συμβουλευτικής Ψυχολογίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο του Π.Ο.Υ., ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνεται για το 11% και πλέον των συνολικών περιστατικών καρκίνου, αποτελώντας τον δεύτερο συχνότερο καρκίνο μετά τον καρκίνο του μαστού, ενώ είναι ο συχνότερος σε εμφάνιση καρκίνος παγκοσμίως για τους άνδρες και ο τρίτος συχνότερος για τις γυναίκες. Παράλληλα, παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και αυτό γιατί συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή πενταετή επιβίωση.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών, για τη σημασία της πρόληψης αλλά και του προσυμπτωματικού ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα, με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT). Το ΚΕΠ Υγείας, μετά το πέρας της εκδήλωσης στον ίδιο χώρο, θα παρέχει δωρεάν  εξετάσεις σπιρομέτρησης σε καπνιστές άνω των 50 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί σε αντίστοιχη εξέταση την τελευταία 5ετία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δείτε εδώ το φυλλάδιο με όλες τις πληροφορίες για το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Κορινθίων
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog