Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 77% των ψήφων

- Advertisement -

Συρρικνώνεται το ποσοστό Ερντογάν με καταμετρημένες 42.047.022 ψήφους – Πέρασε μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη με 48,28% έναντι 46,83% του Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 50,68% με καταμετρημένο το 77,05% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 43,52%. Και μπορεί το ποσοστό του προέδρου της Τουρκίας να μειώνεται, όμως με καταμετρημένες 42.047.022 ψήφους, δηλαδή πάνω από δύο στις τρεις ψήφους, ο Ερντογάν διατηρεί ποσοστό άνω του 50%. Ωστόσο, η δυναμική δείχνει ότι το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν φθίνει και μειώνεται σταδιακά με αργό ρυθμό, κάτι που μετατρέπει σε πραγματικό μυστήριο αν ο πρόεδρος της Τουρκίας θα καταφέρει να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, παρά το γεγονός ότι τα γκάλοπ έδειχναν καθαρό προβάδισμα του υποψηφίου της ενωμένης αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου.

Το εκλογικό θρίλερ αποτυπώνεται πρωτ’ απ’ όλα στην Κωνσταντινούπολη, που όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η πόλη όπου ο υποψήφιος που επικρατεί εκλέγεται και πρόεδρος.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog