Μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση- τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84, στο 5o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου για το χρονικό διάστημα 10-15 Μαΐου 2023.

Η τοιχογραφία έγινε στo πλαίσιo του προγράμματος της UrbanAct “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” και συμπεριέλαβε και συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές/τριες του σχολείου, σε διαφορετικές επιφάνειες του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Same84: “Tο έργο μου στο 5ο Δημοτικό Κορίνθου, επικεντρώθηκε στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση, λόγω και της γειτνίασης του σχολείου με την θάλασσα. Ο θαλάσσιος κόσμος, μας χρειάζεται και αυτό αποτυπώνω στο έργο μου. Tα ψάρια έχουν την ανάγκη να τα βοηθήσουμε να ξαναβρούν το “χρώμα” τους, μέσα από την προστασία των θαλασσών και ένα από τα σημαντικότερα βήματα σε αυτό είναι και η ανακύκλωση”.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε σχολείο του νομού Κορινθίας,με την φιλοξενία της Δ/νσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Κορινθίων.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Μέγας χορηγός του προγράμματος ήταν η εταιρεία MotorOil.

Χορηγός η εταιρεία Vivechrom.

Yποστηρικτές οι εταιρείες Flame, Rollex και Zisimopoulos S.A.

Η συνέχεια του προγράμματος στο επόμενο σχολείο του νομού, θα ανακοινωθεί σύντομα.