Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Μεγάλη η επιτυχία των 4ων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας

- Advertisement -

Οι Αγώνες του Εργασιακού Αθλητισμού, επέστρεψαν μετά τον Covid 19 και άφησαν έντονο το αποτύπωμα τους και στη Β. Ελλάδα. Επιτυχία η οποία αποτελεί και τον “πιλότο” για τους Αγώνες του 2024!

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη, ήταν το κέντρο διεξαγωγής των 4ων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας που διοργανώνει
ο επίσημος φορέας και πιστοποιημένος από τη ΓΓΑ, Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

Οι αγώνες διεξήχθηκαν το διήμερο 13-14 Μαΐου 2023 και στέφθηκαν από απόλυτη  οργανωτική επιτυχία. Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 αθλητές οι οποίοι ξέφυγαν από την εργασιακή καθημερινότητα, υποστήριξαν τον θεσμό που γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο και αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη μέσα στο πλαίσιο του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Στην εντυπωσιακή τελετή λήξης στην οποία ήταν παρόντες όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Συνολικά συμμετείχαν αθλητές από 14 διαφορετικές εταιρείες και οργανισμούς, ενώ υπήρξε συμμετοχή και από τη Σερβία με την Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού της γειτονικής χώρας. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σκάκι, bowling, petanque, Spartan Race, αγώνα δρόμου 5χλμ, darts, tennis και table tennis.

 

  • Η τελετή λήξης

Νικητές και ηττημένοι, όλοι ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή σε μία διοργάνωση η οποία έχει μπει πλέον για τα καλά στην κουλτούρα των εργαζομένων, ήταν στην τελετή λήξης μία αγκαλιά και γεμάτοι ικανοποίηση. Η τελετή λήξης, έγινε στις 14 Μαΐου το μεσημέρι, στο γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Κέντρου Πανοράματος. Η εκδήλωση αποτέλεσε κι ένα ηχηρό μήνυμα από τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης για στήριξη των Αγώνων ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο θεσμός.

Παρόντες ο υπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για τη Μακεδονία-Θράκη), Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Χάρης Παπαγεωργίου, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Σοφία Αμανατίδου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Σοφία Σαουρίδου και ο πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ Κώστας Αλεξανδρής.

O πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, κος Σπύρος Καραβούλης, ο οποίος κατέχει επίσης τη θέση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού 2021 και των Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού 2027, δήλωσε: «Οι 4 οι Αγώνες Εργασιακού

Αθλητισμού, μετά τη διακοπή λόγω Covid-19, μας εξέπληξαν ευχάριστα με τον αριθμό συμμετοχής των εργαζομένων» και συμπλήρωσε: «Ο αριθμός των συμμετοχών είναι μία απόδειξη ότι πλέον εταιρείες και εργαζόμενοι υιοθετούν την άθληση όπως γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό στο εξωτερικό. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακού Αθλητισμού και Υγείας, έχει την τεχνογνωσία για τη διοργάνωση πετυχημένων Αγώνων. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν σ’ αυτή την προσπάθεια, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Βούλα Πατουλίδου, όλους του χορηγούς και την ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας».

 

O υπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης στη σύντομη τοποθέτησή του δήλωσε:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγώνες του Εργασιακού Αθλητισμού, γιατί προάγουν τον πολιτισμό, την ευγενή άμιλλα και κυρίως την υγεία. Με χαρά διαπίστωσα τη μεγάλη συμμετοχή στους 4ους Αγώνες, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί πλέον σε θεσμό. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να γίνουν ανάλογες διοργανώσεις με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε τα εξής:

«Η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει την αξιέπαινη προσπάθεια του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Στεκόμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να καθιερωθούν και να αποτελέσουν συνείδηση για την κοινωνία μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε κάθε αθλητή και αθλήτρια που συμμετείχε στους φετινούς Αγώνες».

Η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε:

«Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η προσοχή στην υγεία μέσω της άσκησης είναι απαραίτητη για κάθε οργανισμό και τούτο το μήνυμα θέλουν να περάσουν και οι Αγώνες του Εργασιακού Αθλητισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια σε διοργανωτές και διαγωνιζομένους».

Τον λόγο επίσης πήρε και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, λέγοντας τα εξής:

«Γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία της άθλησης για κάθε υγιή οργανισμό. Το παράδειγμα των φετινών Αγώνων του Εργασιακού Αθλητισμού είναι φωτεινό και εύχομαι να το ακολουθήσουν κι άλλοι φορείς στο μέλλον. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται τέτοιες διοργανώσεις και όλοι μας οφείλουμε να στηρίζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δήμαρχος Πυλαίας-Πανοράματος, ο οποίος αγκάλιασε με ξεχωριστή θέρμη τη διοργάνωση για τέταρτη χρονιά, απηύθυνε τον δικό του σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας:

«Νιώθουμε ξεχωριστή ικανοποίηση που ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη είναι η έδρα των Αγώνων του Εργασιακού Αθλητισμού. Διαχρονικά ανοίγουμε τις πύλες του Αθλητικού Ολυμπιακού Κέντρου για τη φιλοξενία των Αγώνων. Είναι σημαντικό να αποτελεί ο Δήμος μας κομμάτι της διοργάνωσης των Εργασιακών Αγώνων. Και με χαρά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας»

 

  • Οι συμμετοχές

Στους 4ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού πήραν μέρος, εκτός από μεμονωμένους αθλητές, οι εξής εταιρείες: ΑΒΑΞ ΙΚΤΕΟ Α.Ε. / AUTECO KTEO, BETA CAE Systems S.A., Crystal S.A., EUROLAMP S.A., DOPPLER, SGS Greece S.A., TUV AUSTRIA

HELLAS, ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ A.E.,
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. / AS HELLAS

Ακόμη συμμετείχαν οι φορείς: Δήμος Γαλατσίου, Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας- Θράκης, Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και Σερβική Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού. Επόμενος προορισμός του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης είναι η πόλη Μπορντώ της Γαλλίας, όπου και αναμένεται να λάβουν μέρος 100 Έλληνες αθλητές!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog