Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs Ρεάλ: H κορυφή χωράει μόνο έναν, τέταρτη φορά αντίπαλοι σε τελικό Ευρωλίγκα!

- Advertisement -

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκα (21/5, 20:00), με τις δύο ομάδες να δίνουν την τέταρτη μεταξύ τους “μάχη” για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός πρώτα “καθάρισε” τη Μονακό με 76-62 μετά από ένα τρομερό τρίτο δεκάλεπτο και η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε στη συνέχεια την ευρωπαϊκή της κυριαρχία κόντρα στην Μπαρτσελόνα και με 78-66 έκλεισε και εκείνη θέση για τον τελικό της Ευρωλίγκα (21/5, 20:00) στο Final Four του Κάουνας.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά, που οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη “Βασίλισσα” και πολυνίκη του θεσμού σε τελικό Ευρωλίγκα, μετά το 1995, το 2013 και το 2015.

Οι Ισπανοί μετρούν δύο κατακτήσεις στη Σαραγόσα το 1995 και στη Μαδρίτη το 2015, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε τον τελικό του Λονδίνου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα το 2013.

Οι τελικοί μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ:
1995: Ολυμπιακός – Ρεάλ 61-73

2013: Ολυμπιακός – Ρεάλ 100-88

2015: Ολυμπιακός – Ρεάλ 59-78

Η “Βασίλισσα” από την πλευρά της, θα δώσει για δεύτερη σερί χρονιά το “παρών” στον τελικό της διοργάνωσης μετά τον περυσινό χαμένο από την Εφές, ενώ κόντρα στην Μπαρτσελόνα μετράει τέσσερις σερί νίκες σε ημιτελικό (2013, 2014, 2022, 2023) και μόλις μία ήττα το 1996 στο Παρίσι.

H Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 10 κατακτήσεις στο πάλαι ποτέ κύπελλο πρωταθλητριών και μετέπειτα στην Ευρωλίγκα, με τελευταία αυτή στο Final Four του Βελιγραδίου το 2018.

eurohoops.net

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκας Ουαλλια 🏆🏆🏀Αφού μας έκανε την τιμή και την χαρά η Χαρά και ο Μιχάλης να βάλουν έστω και ανήμερα του αγώνα το άρθρο για τον τελικό να δώσω και εγώ τα προγνωστικά μου αν και οταν θα περάσει το σχόλιο θα έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα η ομάδα ελπιζω με την κούπα νούμερο 4 🏆😜😜10 λεπτά πριν το ματς και περιμενω να δω , όπως όλοι οι Ολυμπιακοί σε ολο τον πλανήτη και φυσικα οι σωστοί Έλληνες φίλοι του μπάσκετ θα εύχονται να το σηκώσει ο θρύλος !Τωρα όσοι θα είναι με τηνΡεαλ θα τους στεναχωρήσουμε ακόμα μια φορά !!οι μοδίστρες να είναι έτοιμες να ράψουν το τεταρτο ⭐️Αντε γεια μας και με την νίκη 🏀🏆⭐️

  2. Αντρεας Λεκκας Ουαλλια 🏆🏆Αφού σχολίασα και έκανα και προγνωστικά ωφειλω να τοναναλύσω το παιχνίδι χτες μην βρεθεί κανείς αμπασκετος και μας πει διαφορά !!Ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχασε το 6 τελικό από τους 9 που έχει πάει !Εχει πάρει 3 και σίγουρα τον χθεσινό αυτόν στο Τελ Αβιβ και ισως άλλο ένα μπορούσε να είχε σηκώσει την κούπα !!Οι πατριώτες Παναθηναϊκοί που χτες υποστήριζαν την Ρεάλ έχουν 6-7 τελικους 😏Ποιο αποτελεσματικοί ,ποιο Τυχεροι τους έδωσαν και ένα δώρο οι μασωνια του μπάσκετ κλπ κλπ !!Και χθες από ότι ειδαμε οι Ρεάλ προστατεύθηκε λιγάκι ειδικα στην αρχή του ματς που έγερνε η μπασκέτα !!Υπερηφανεια για την ομάδα που ακόμα και οι αντιπαλοι φέτος την παραδέχτηκαν !Το κακό είναι ότι αυτή η ομάδα θα αλλάξει και θα χαλάσει όπως γίνετε συνηθως !!Συνεχιζουμε και στο μπάσκετ !Αντε γεια μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog