Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2023: Τρεις λόγοι που οδήγησαν στη σαρωτική νίκη της ΝΔ

- Advertisement -
  • Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας την ευρεία νίκη στις εκλογές που έως τις 9:30 το βράδυ ξεπερνούσε τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Κομματικές πηγές μιλούσαν για δικαίωση της προσπάθειας που έγινε επί 4 χρόνια, αλλά και του τρόπου που ξετυλίχθηκε η προεκλογική εκστρατεία.

Η πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος «δείχνει» πως η ιστορική νίκη της ΝΔ εδράζεται σε τρία βασικά σημεία, που είναι συνάρτηση τόσο της δικής της τακτικής, όσο και της αδυναμίας του αντιπάλου του:

1) Σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε κατά κύριο λόγο για το μέλλον, θέτοντας ως προτεραιότητα το θετικό αφήγημα σε σχέση με τον αντίπαλο του, που επένδυσε σε πιο γκρίζα καμπάνια. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι σε όλη την προεκλογική περίοδο, εκπέμποντας ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.
2) Ο δεύτερος λόγος, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τον πρώτο, είναι πως σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της ήταν απόλυτα πειθαρχημένα και εξέπεμψαν κοινό μήνυμα χωρίς να γίνει σοβαρό λάθος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν συνέβη το ίδιο με κορυφαίο λάθος της τελευταίας στιγμής του Γιώργου Κατρούγκαλου. Ουσιαστικά προεκλογικά παρατάχθηκε ένας «γαλάζιος στρατός» απόλυτα συντεταγμένος ακολουθώντας την ίδια γραμμή. κάτι που εξέλαβαν οι πολίτες, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που «θόλωσε» το μήνυμα του ακόμα και στο μείζον ζήτημα του τι κυβέρνηση θέλει.

3) Ο τρίτος λόγος που αναμφίβολα συνετέλεσε στην εκκωφαντική επικράτηση της ΝΔ ήταν πως το κυβερνών κόμμα συγκράτησε στο ακέραιο το εκλογικό σώμα που την ψήφισε το 2019, με «γαλάζιες» πηγές» να λένε πως «δεν απογοητεύτηκαν» από όσα έπραξε ο πρωθυπουργός. Συνεπώς, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές «η συνέπεια λόγων και έργων, σε δυσμενείς μάλιστα συνθήκες, λόγω των παγκόσμιων κρίσεων» σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράσει πειστική πρόταση, έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

 

πηγη

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θυμίζω: Τα σιδηροδρομικά εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών, με τους 57 αθώους νεκρούς, καθώς και ετούτα τα σκάνδαλα και αίσχη των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και υποκλοπών (αλλά και όχι μόνο), εύκολα ξεχνιούνται και λησμονιούνται, από αυτόν, τον εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσης και παντελώς ασυγχώρητο, ελληνικό λαό… Τασος

  2. Αντρεας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Φίλε μου καλε Τάσο εγώ θα το θέσω αλλιώς το θέμα της κάλπης !!Ειναι σαν το πρωτάθλημα Ελλάδος και η πολιτική !!!Τομπρωταθλημα το πέρνει ο Ολυμπιακός γιατί δεν υπάρχει καποιος καλυτερος!Το ίδιο και ο μητσοτακης γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο !Λιγο υπερβολικό αλλά ετσι είναι η αλήθεια !Και στο λέω εγώ αυτο που είμαι βαθύ ΠΑΣΟΚ μην νομίζεις ότι είμαι με τον Κυριακο !!Τωρα αν υπηρχε δυνατός αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ κάτι μπορούσε να γίνει αλλά δεν το βλέπω !Καλησπερα φίλε Τάσο από το ηλιόλουστο Νιουπορτ

  3. ΝΑ ΘΥΜΙΘΕΙΣ KAI TO Ματι που δεν παραιτηθηκε κανενας, το κλεισιμο των τραπεζων <φανταστειτε να το εκανε ο Μητσοτακης—-!!!, το με ενα νομο και ενα αθρο, το 13-0 του Παπα ,το go mpacκ στην Μερκελ, το στησιμο novartis και οτι αλλο τραγελαφικο ζησαμε….

  4. Σωστός. Θυμήσου τώρα και το δημοψήφισμα του 62% για παραμονή ή όχι στην Ε.Ε., την κατάργηση του ενφια, το go back madame Merkel, τη Βόρεια Μακεδονία, την αθρόα εισρροή λάθρο για να λιάζονται με τα επιδόματα, την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τον Καλογρίτσα καναλάρχη, τον Μανόλο Πετσίτη, την στήριξη των τρομοκρατών της 17Ν, τον Παπαγγελόπουλο, τα 102 θύματα στο Μάτι, τα 24 στη Μάνδρα, τα σουβλάκια και φτύσε τον κόρφο σου…

  5. Εντάξει, πάω πάσο, ο,τι πείτε εσείς! Άλλωστε, θα πρέπει να γίνεται πάντοτε σεβαστή, η ετυμηγορία, η βούληση, η επιλογή, η προτίμηση και η θελήση του κυρίαρχου και υπερήφανου αυτού, ελληνικού λαού, η οποία, εν προκειμένω, αξιώνει, προτάσσει και απαιτεί αυτή, εις το να λάβουν χώρα και να συμβούν από δω και πέρα, τα εξής: Εφεξής, να αγοράζουμε, επί παραδείγματος χάρη, την φέτα σε τιμή… κοσμηματοπωλείου, στα 30ευρω το κιλό, την γκούντα στα 20€ το κιλό, την γραβιέρα στα 40€ το κιλό, την πάριζα για τοστ, επίσης, εις τα τριάκοντα αργύρια ευρώ, το ζαμπόν στα 40€ το κιλό, το κάθε τυλιχτό πιτόγυρο στα 7ευρώ, το κουτί του ενός λίτρου γάλακτος, να μας στοιχίζει πλέον, στα 6€, ένα κεσεδάκι 200 γραμμαρίων γιαουρτιού στα 8€, η μέση τιμή της αμόλυβδης να εκτιναχθεί στα 4€ με 5€ το λίτρο, αυτή, το πετρέλαιο θερμάνσεως να αγγίξει τα 3ευρω το λίτρο, ένα διαμερισματάκι 30ετιας, 100 τετραγωνικών, να έχει ενοίκιο μηνιαίως περί τα 1000€, η αγορά και απόκτησή του, στα κάπου 400.000€ έως και 500.ΟΟΟ€, η τιμή του δίκλινου σε ένα απλό δωμάτιο μιας κατωτέρας κατηγορίας ξενοδοχείου, θα μας κοστίζει, ανά διανυκτέρευση, στα 250 ευρώ (πάνω κάτω), και πολλά άλλα τέτοια ακόμη – δεν θα τα χωράγε, εξάλλου ούτε ένα ατελείωτο κατεβατό – και θέλετε να σας πω και το ακόμη πιο χειρότερο όλων αυτών, που μοιραία, αναπόφευκτα και νομοτελειακά, θα συμβάλει από δω και μπρος: Δεν θα δικαιούται πλέον, εις το να φωνάζει, να ομιλεί, να διαμαρτύρεται, να εξεγείρεται, να παραπονιέται, να γκρινιάζει, να αγανακτεί και να… επαναστατεί (για όλα αυτά τα παραπάνω, και όχι μονο), κανείς, μα κανείς!! ΥΓ: Αγαπητή μου, Χαρά – αντιλαμβάνομαι και ξέρω – το παρόν, είναι πράγματι ολίγον τι μεγαλούτσικο, όπως επίσης και… αρκετούτσικα αιχμηρό και καυστικό, αλλά απ’ την άλλη όμως, θεωρώ πως ο,τι παρουσίαζει ένα κάποιο ενδιαφέρον και μια κάποια χρησιμότητα, και οποσδήποτε αξίζει τον κόπο, και να δημοσιεύεται, αλλά και πολύ περισσότερο – απ’ όλες και όλους μας, – αυτό, και να διαβαστεί… Τασος

  6. Πες τα βρε Τασο, τα τακτικα δικαστηρια ειναι κατευθυνομενα και συστημικα. Πρεπει να στηθουν λαικα δικαστηρια για κρεμαλες. Ο λαος θα δικαζει και θα καταδικαζει τους προδοτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Aυτά τα λέτε κ. Τάσο γιατί είσαστε ένας Δ.Υ., όπως δηλώνετε. Σκεφτήκατε όμως εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσε ο κατρούγκαλος πως το πρόγραμμα του σύριζα είναι να αυξήσει πάλι τις εισφορές μας κατά 20%; Επειδή όμως πρέπει να ζήσουμε κι εμείς, αυτό το 20% θα το χρεώσουμε στους πελάτες μας. 7 ευρώ είπατε το πιτόγυρο; 10 θα πάει για να καλυφθεί η αύξηση των εισφορών και η αύξηση των κρατήσεων του επιδόματος αλληλεγγύης. Τον εαυτόν σας σκέφτεστε μόνο και την πάρτη σας, όχι τους άλλους. Ψηφίστε εσείς σύριζα και ελάτε την επομένη στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά με πολύ γεμάτο πορτοφόλι, γιατί έχουμε κι εμείς οικογένειες να θρέψουμε. Και αυτά θα μας τα πληρώσετε όλοι εσείς. Αυτά τα ολίγα.

  8. O καθένας σκέφτεται μόνο το συμφέρον του. Ο κατρούγκαλος δήλωσε ξεκάθαρα πως σκοπός της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της αύξησης των φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20% και τον έκοψαν. Ο κύριος εδώ έχει δηλώσει δημόσιος υπάλληλος και ελπίζει σε αύξηση μισθού του με σύριζα. Δεν κατανοεί όμως πως αν μας αυξηθούν οι φόροι 20%, και επειδή πρέπει κι εμείς να ζήσουμε, θα τους χρεώσουμε στους πελάτες μας. Τότε ο κύριος Δ.Υ. θα καταλάβει πως, και αύξηση να πάρει, μείωση θα είναι ουσιαστικά, γιατί θα τον χρεώνουμε παραπάνω για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε. Αλλά πολλοί λειτουργούν με το μότο “ο εαυτούλης μου”. Και ακόμη λιγότεροι ψηφίζουν μυαλομένα. Να ένας εδώ..!

  9. Δεν θα δικαιούται πλέον, εις το να φωνάζει, να ομιλεί, να διαμαρτύρεται, να εξεγείρεται, να παραπονιέται, να γκρινιάζει, να αγανακτεί και να… επαναστατεί.— ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ!!!!!! ΤΑΣΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ…ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΙΑ…

  10. (16:37). Σεβαστέ και αγαπητέ μου κύριε, καταρχάς, εσείς μόνος σας το είπατε: “Ο Κατρούγκαλος δήλωσε πως σκοπός της κυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ), είναι η επαναφορά της αύξησης των φόρων κατά 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και τον ΕΚΟΨΑΝ από τα ψηφοδέλτια, για τον λόγο, αυτόν”. Άρα δέχεστε λοιπόν, πως ο,τι ο εν λόγω, ήταν απόλυτα ΕΚΤΟΣ κομματικής γραμμής, συνεπώς. Κατά δεύτερον, αγαπητέ μου κύριε, όπως θα το ζείτε, θα το γνωρίζεται, αλλά και θα το βιώνετε, φαντάζομαι και εσείς αυτό, όλοι σχεδόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ετούτης της χώρας μας, έχουν ΗΔΗ και ανεβάσει και αυξήσει, αλλά και – δυστυχώς – ολοένα και εξακολουθούν συνεχώς να αυξάνουν και να ανεβάζουν (με πρόσχημα και την ενεργειακή κρίση, βεβαίως και ασφαλώς), τις τιμές των αγαθών, των προϊόντων και των διαφόρων παρεχόμενών τους, υπηρεσιών, μην περιμένοντας φυσικά, να τους (θεωρητικά, νοερά και κατά φαντασίαν), υπερφορολογούσε ο όποιος Κατρούγκαλος και ο κάθε Κατρούγκαλος, με αυτό το περιβόητο 20 τοις εκατό! Όσο γι’ αυτό που στο τέλος, υπαινίσσεστε και λέτε, περί του “εαυτούλη μου”, αλλά και πως ο,τι ο γράφων “δεν ψηφίζει, μυαλομένα”, το αφήνω ασχολίαστο εντελώς, ακριβώς επειδή, αξιότιμε και αγαπητέ μου κύριε, ιδιαιτέρως σας συμπαθώ, σας σέβομαι και σας εκτιμώ… Τασος

  11. Μου φαίνεται δεν ξέρετε να ερμηνεύετε σωστά τι διαβάζετε και πως έχουν τα πράγματα. Ο Κατρούγκαλος δήλωσε ξεκάθαρα πως αυτό δεν είναι το πλάνο του, αλλά του κόμματός του. Ο Σύριζα δεν τον έκοψε γιατί είπε ψέμματα, αλλά για να γλυτώσει την απώλεια ψήφων. Ξεχνάτε μήπως πως πριν τις εκλογές δήλωνε ο τσίπρας κατάργηση του ενφια και μετά τις εκλογές πως δεν είπε ότι θα τον καταργούσε τελείως? Γιαυτό λέμε πως έχετε επιλεκτική μνήμη, ή εξυπηρετείτε σκοπιμότητες… Ο τσίπρας πρώτα περίμενε την εκλογή του και μετά θα υλοποιούσε απολυταρχικά τα υποχθόνια σχλεδιά του εναντίον της μεσαίας τάξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog