Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εξερευνώντας τα άγνωστα μονοπάτια της Διώρυγας Κορίνθου (Βίντεο)

- Advertisement -

Περπατώντας και φωτογραφίζοντας τις περιπατητικές διαδρομές της μυθικής διώρυγας, στην περιοχή των Ισθμίων

Tα μονοπάτια της μυθικής Διώρυγας Κορίνθου αποκαλύπτονται μέσα από το βίντεο που ανέβασε ο Μιχάλης Παπαμανωλάκης. Μαζί του η φίλη του Νατάσσα Κοτσάμπαση, ταλαντούχα φωτογράφο.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι στην περιοχή των Ισθμίων, κοντά και δίπλα στη διώρυγα υπάρχουν καλά διατηρημένες περιπατητικές διαδρομές και όχι μόνο. Επιλογές υπάρχουν ακόμα για ποδηλασία βουνού αλλά και για ορειβασία (Δείτε εδώ).

Η Διώρυγα Της Κορίνθου είναι η διώρυγα η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893, έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη. Η κατασκευή της είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη.

Στη σύγχρονη εποχή ο ρόλος της διώρυγας στην Ελληνική οικονομία και ναυτιλία είναι περιορισμένος καθώς τα περισσότερα εμπορικά πλοία δεν μπορούν να τη διασχίσουν, ενώ λόγω κατολισθήσεων διεξάγονται εργασίες αποκατάστασης με αποτέλεσμα αυτή να ανοίγει μόνο τους θερινούς μήνες για όσο καιρό τα έργα θα συνεχίζονται.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog