Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Kαθαρίστε την Ηλεκτρική Σκούπα Γρήγορα και Εύκολα

- Advertisement -

Μία από τις χειρότερες δουλειές μέσα στο σπίτι είναι το καθάρισμα της ηλεκτρικής σκούπας. Δείτε πώς να την κάνετε παιχνιδάκι και να την ολοκληρώσετε μέσα σε 5-10 λεπτά.

Όταν η ηλεκτρική σκούπα είναι μισογεμάτη πρέπει να καθαρίζεται ή να φεύγει η σακούλα της και να αντικαθίσταται με μία άλλη τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ο λόγος είναι ότι η σκούπα σιγά-σιγά χάνει σε απόδοση. Όσο πιο πολύ γεμίζει τόσο πιο δύσκολα δουλεύει και μερικές φορές πιέζεται τόσο πολύ που υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να καεί.

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό της σκούπας σας ξεκινήστε βάζοντάς την σε λειτουργία και αφήστε την να δουλέψει για 30 δευτερόλεπτα. Έτσι θα φύγουν ότι σκουπίδια μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό της μέσα στη σακούλα.

Αν η σκούπα σας έχει σακούλα, πριν τη βγάλετε βάλτε μία κολλητική ταινία στο σημείο που η σακούλα συνδέεται με τη σκούπα. Αυτό θα βοηθήσει να μην έρθει ένα σύννεφο σκόνης στο πρόσωπό σας με το που θα βγάλετε τη σακούλα.

Αν η σακούλα σας δεν πετιέται αλλά καθαρίζεται και ξαναμπαίνει μέσα στη σκούπα τότε καλό θα είναι να κάνετε όλη τη διαδικασία έξω από το σπίτι, στο μπαλκόνι σας. Βάλτε τη σακούλα μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών και ανακινείστε την για να φύγει η σκόνη. Πλύντε τη σακούλα με ζεστό νερό πριν την ξαναβάλετε στη θέση της και αφήστε την να στεγνώσει στη βεράντα.

Καθαρίστε το εξωτερικό της σκούπας με λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού που θα έχετε αναμείξει με νερό. Σκουπίστε καλά όλη την επιφάνεια της σκούπας και αφήστε να στεγνώσει. Στη συνέχεια καθαρίστε τον σωλήνα απορρόφησης και το στόμιο της σκούπας. Για να τον απολυμάνετε καλά βάλτε τον σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο υγρό πιάτων.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε τον σωλήνα αν δεν έχει στεγνώσει πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά.

Tip Ρίξτε 1 κ.γλ. βανίλια στον χώρο που αποθηκεύεται η σακούλα και το υπέροχο άρωμά της θα περάσει στο σπίτι σας ενώ σκουπίζετε.

 

Πηγή: spirossoulis.com

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντρεας Λεκκας ουαλια 🏆🏆Εγώ βρε Χαρά η ηλεκτρική μου σκούπα δεν έχει σακούλα τι θα κάνω ??Επρεπε να γράψετε και για οδηγίες χωρίς σακούλα 😜😜Εμένα παντως μου αρέσει να χρησιμοποιώ την ηλεκτρική σκούπα και στο σπίτι αλλά ποιο πολύ στο αυτοκίνητο !!Βεβαια !!Το αυτοκίνητο το κάνω τζττζι παντως !!Το σπίτι είναι λίγο ζόρικο ειδικα στης σκάλες που έχω μοκέτα !!Τα υπόλοιπα δωμάτια καθιστικό σαλόνι τα έχω με ξύλινο πάτωμα με κάτι μικρό χαλάκια δηλαδή !!Κουζινα έχει πλακάκια αρα λίγο καθάρισμα ειδικα στα χάλακια 😜😜Να μου πεις και τα πατώματα τα καθαρίζω αλλά το χαλι είναι ζόρι !!θα μου πεις τώρα ρε εσυ Αντρικό που μας το παίζεις μέγας και τρανός κανείς και οικιακές εργασίες ??Γιατι να μην κάνω ??Και μαγειρεύω και καθαρίζω !Το μόνο που δεν κάνω είναι σιδέρωμα 😝😝Σας αφήνω τώρα πάω να κόψω το γκαζόν στον κήπο 😜😜Αντε γεια μας

  2. Ρε εσυ φίλε Αντρέα αν δεν ξεραμε ότι εισε παντρεμένος θα λέγαμε ότι κανείς διαφημηση για να βρεις καμία νύφη 😝😝Νίκος

  3. Δηλαδή, αγαπητέ μου κύριε Νίκο, αν καταλαβαίνω καλά, θέλετε να πείτε πως ο,τι όσοι τέλος πάντων από εμάς, είμεθα παντρεμένοι, είμεθα συγχρόνως, αλλά και δια βίου… μάθησης, δέσμιοι, όμηροι και καταδικασμένοι μιας ιδίας, αυτής καθεαυτής, και μονίμου καταστάσεως, και ως εκ τούτου και εκ τοις πράγμασι, μας έχει κάτι τέτοιο αποκλειστεί και απαγορευθεί εντελώς, αλλά και ούτε επίσης και είθισται αυτό, (μιας και εθεωρείτο, συν τοις άλλοις, και ως μη θεμιτόν, πρέπον, ορθόν και σωστόν), στο να δυνάμεθα και να μπορούμε, δηλαδή, να κάνουμε και οι δόλιοι και έρημοι, λιγάκι και εμείς, αυτοδιαφήμιση, ρεκλάμα, προπαγάνδα, αυτοεπίδειξη και αυτοπροβολή, προς αναζήτηση και εξεύρεσης μιας άλλης γυναικός, η έστω ακόμη, και μιας εκ νέου νύφης, προς αρραβών?! Τασος

  4. Φίλε Τάσο εδώ πηγαίνει μια ατάκα που είχε πει ο μεγαλος Σωτήρης Μουστακας !!Τι πάει να πει έχει σχεση η είναι παντρεμένη ,και το τέρμα έχει τερματοφύλακα αλλά γκολ μπαίνει !!Νικος πιστευω να σε κάλυψα

  5. Με καλύψατε, κύριε Νίκο, με καλύψατε και μάλιστα, απόλυτα. Άλλωστε, το είπαμε: Παντρεμένοι, συζευγμένοι και νυμφευμένοι, ναι! Αιχμάλωτοι, όμηροι και καταδικασμένοι, ΟΧΙ!!! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog