• Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 3 άτομα, ηλικίας 29, 31 και 33 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις ημεδαπούς.

Το χρονικό της εξάρθρωσης

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Λουτρακίου και Ευρώτα, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από την 7.4.2023 έως και την 23.5.2023, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες το ως άνω χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει συνολικά 2 περιπτώσεις ληστειών σε οικίες που βρίσκονταν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, 1 περίπτωση ληστείας σε οικία στη Σκάλα Λακωνίας, 2 περιπτώσεις κλοπών καθώς και 2 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες και επιχειρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους, στο Λουτράκι και στην Κόρινθο.

Τι αφαίρεσαν

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρηματοκιβώτιο, χρυσαφικά και κινητά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τι κατασχέθηκε

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης που φορούσαν κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, καθώς και 3 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

 

 

anagnostis.org