• Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, με μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας, την Κυριακή (28/5).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια αλλά και σε τμήματα των δυτικών Σποράδων, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι έως το απόγευμα της Κυριακής, θα πυκνώσουν οι νεφώσεις, και θα σημειώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, ιδιαιτέρως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Πολύ λιγότερες πιθανότητες να βρέξει υπάρχει στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και στις ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη αναμένονται βροχές, αλλά ακόμη και μπόρες. Παράλληλα υπάρχουν κάποιες μικρές πιθανότητες, για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα με μικρή χρονική διάρκεια ενώ στα Επτάνησα δεν αναμένονται βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 27-29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 24-28 στα βόρεια, στους 26-28 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στους 24-26 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες έως 4-5 μποφόρ στα Επτάνησα και έως 5-6 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι. Από το μεσημέρι έως το απόγευμα θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και σημειωθούν τοπικές μπόρες μια καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μπόρες και τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να βρέξει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία 16-27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

  • Θα παραμείνει η αστάθεια έως τα τέλη της εβδομάδας. Τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά τμήματα αναμένονται βροχές και καταιγίδες και θερμοκρασία από 26 έως 28 από τον βορρά έως τον νότο.
  • Την Τρίτη από το μεσημέρι έως το απόγευμα αναμένονται βροχές στις ηπειρωτικές περιοχές και θερμοκρασία 26-28 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida