Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη – ξενάγηση σε τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους την Κυριακή 28 Μαΐου

- Advertisement -

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη – ξενάγηση σε τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους, γνωστού και ως Ιουστινιάνειο, που συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦΑΚΟΡ), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ) την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρης Πέρρας.

Με σημείο συνάντησης το Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, στην Κυρά-Βρύση Ισθμίας, η αρχαιολόγος της ΕΦ.Α.ΚΟΡ. κ. Ελένη Ανδριανού ξενάγησε τους επισκέπτες σε ένα εύκολα προσβάσιμο, ορατό, τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους, μήκους 155 μέτρων, οι εργασίες αποκατάστασης του οποίου ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και το οποίο εκτείνεται παράλληλα με την Παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου-Επιδαύρου, μετά τον κόμβο της Κυρά-Βρύσης (κατεύθυνση προς Κεγχρεές-Λουτρά Ωραίας Ελένης).

  • Η ξενάγηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες».

Οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του Τείχους διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Στερέωση-Αποκατάσταση και Ανάδειξη Τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους». Το έργο χρηματοδοτήθηκε από Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020., υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρης Πέρρας δήλωσε: “Η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, όπως το Εξαμίλειο Τείχος, αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου και την ενίσχυση του πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου μας”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog