Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Γκαζώνουν» τα κόμματα για την 25η Ιουνίου – Διαλύεται σήμερα η Βουλή

- Advertisement -
  • Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα κόμματα, με το βλέμμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Η διάλυση, σήμερα, της βραχύβιας βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα σημάνει και επισήμως την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ετοιμάζονται για νέο μαραθώνιο περιοδειών.

Στην Πειραιώς, τα στελέχη της ΝΔ καταστρώνουν βήμα-βήμα τη στρατηγική τους για τις ερχόμενες εκλογές, η οποία στοχεύει στην αυτοδυναμία, με βασικό διακύβευμα «αυτοδυναμία ή περιπέτειες».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι η αντιστροφή του κλίματος, και ο… επαναπατρισμός των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων. Κυρίως όμως να πείσει για το νέο αφήγημά του, ιδιαίτερα για την κυβερνητική του πρόταση, με τη νέα Εκλογική Επιτροπή να σηκώνει το βάρος της προώθησης των προεκλογικών θέσεων του κόμματος, που δεν επικοινωνήθηκαν στην κοινωνία. Στο ΠΑΣΟΚ, το στοίχημα, είναι να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κύριο αντίπαλο στη ΝΔ.

Στο Περιστέρι ο Μητσοτάκης – «Κανένας εφησυχασμός»

Με ομιλία στο Περιστέρι ξεκινά σήμερα τη νέα προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στους εκλεγμένους βουλευτές, χθες, αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Βουλή, ζήτησε από όλους να μην εφησυχάσουν, να δώσουν νέα μάχη περιφέρεια-περιφέρεια και πόρτα-πόρτα και να μην επιτρέψουν στο δημόσιο λόγο να κυριαρχήσει η «μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά για το πως βλέπει η ΝΔ τη χώρα την επόμενη τετραετία μέσα από το πρόγραμμα της.

«Ας αφήσουμε τις σκιαμαχίες με την αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση. Αρκετά θα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τα «πρωτεία» στην αντιπολίτευση. Επιμένω, αυτή είναι μία μάχη που εμάς δεν μας αφορά. Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε ήδη οικοδομήσει με τους πολίτες και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την αυτοδύναμη ΝΔ», σημείωσε.

«Πάμε λοιπόν μαζί να δώσουμε αυτόν τον αγώνα, αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Δεν σας το κρύβω, αντίπαλός μας μπορεί να είναι ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης, η χαλάρωση.

Εμείς, όμως, έχουμε μαζί μας το ρεύμα του νικητή. Και πάντα μπορούμε πιο εύκολα να φέρουμε τον κόσμο στην κάλπη και αυτό πρέπει να κάνουμε. Με τη βοήθειά σας να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε τη μέγιστη δυνατή προσέλευση», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεδριάζει η Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Την παρθενική της εμφάνιση αναμένεται να κάνει σήμερα η νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω.

Η πρόθεση της Κουμουνδούρου, είναι να μη χαθεί καθόλου χρόνος σε «άσκοπες» εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά να βγουν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος «στον δρόμο» για να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τα 20 μέλη της επιτροπής είναι:

Η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του κόμματος

Πόπη Τσαπανίδου

Αλέξης Χαρίτσης

Κατερίνα Νοτοπούλου

Ράνια Θρασκιά

Κώστας Ζαχαριάδης

Διάνα Βουτυράκου

Νικόλας Φαραντούρης

Διονύσης Τεμπονέρας

Ευάγγελος Αποστολάκης

Έφη Αχτσιόγλου

Γρηγόρης Θεοδωράκης

Χάρης Μαμουλάκης

Αθηνά Λινού

Δημήτρης Λυριτσής

Τζένη Λειβαδάρου

Κινυούα Μάινα Νικόδημος

Μακρίνα – Βιόλα Κώστη

Γιώργος Χουλιαράκης

Γιώργος Καραμέρος

Μαζί με την εκλογική επιτροπή, που αναλαμβάνει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα, συγκροτείται και Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό ανά περιφέρεια.

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, αναμένεται να δώσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συγκαλείται το μεσημέρα, κι ενώ ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δώσει το στίγμα με την ομιλία του χθες στην Κεντρική Επιτροπή, όπου τράβηξε διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έθεσε ένα σαφή στόχο, να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο κύριος αντιπολιτευτικός πόλος απέναντι – όπως είπε – σε μια αυτοδυναμία που δεν πρέπει να γίνει παντοδυναμία.

«Δεν πρόκειται να μπω σε μία άγονη αντιπαράθεση με όσους παραμένουν αμετανόητοι και προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού τις ευθύνες τους, για το ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά ο χάρτης της πατρίδας μας έχει γαλάζιο χρώμα. Άλλωστε τους έκριναν οι πολίτες.

Ζητώ όμως από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται μία γνήσια προοδευτική αξιόπιστη δύναμη που θα σταματήσει την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και τα εκάστοτε συμφέροντα που τη στηρίζουν επενδύουν σε μία τοξική αντιπολίτευση. Θα βρουν όμως απέναντί τους ένα θεσμικό, προοδευτικό προγραμματικό ΠΑΣΟΚ».

 

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog