Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Σικυωνιών: Εγκαίνια Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Μουλκίου

- Advertisement -

Στο Δημοτικό Σχολείο Μουλκίου πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης, ενός χώρου σύγχρονου και καλαίσθητου, αφιερωμένου στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του Γιάννη Σωτηρόπουλου, Στάθη.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μια πλούσια γκάμα βιβλίων, όπως εγκυκλοπαίδειες και λογοτεχνικά βιβλία τα οποία είναι στη διάθεση των μαθητών με σκοπό να διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και να τα βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τον κόσμο της γνώσης.

Όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, «οι βιβλιοθήκες, σχολικές ή δημοτικές ή πανεπιστημιακές, είναι κιβωτοί της γνώσης και του πολιτισμού και γι’ αυτό ως δημοτική αρχή Σικυωνίων ήταν το πρώτο έργο που δρομολογήσαμε στην αρχή της θητείας μας: Τη δημιουργία μιας σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Κιάτο.»

Ο δήμαρχος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλλαν για να δημιουργηθεί η Σχολική Βιβλιοθήκη στο Μούλκι και τόνισε ότι ο ίδιος και από τη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ ενισχύει με κάθε δυνατό μέσο την ύπαρξη και λειτουργία Βιβλιοθηκών εντός των Σχολικών Μονάδων.

Επίσης, απευθυνόμενος τους μικρούς μαθητές ο Σπύρος Σταματόπουλος τους κάλεσε να ανακαλύψουν την μαγεία των βιβλίων, αφήνοντας στην άκρη τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, όπως κινητά και τάμπλετ, αποσπώντας με αυτή την προτροπή του το χειροκρότημα των παρισταμένων.

  • Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ενώ το παρόν έδωσαν, ο πρόεδρος του Μουλκίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σικυωνίων και πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog