Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

- Advertisement -
  • Πέθανε πριν από λίγο ο Θόδωρος Πάγκαλος. Την είδηση έκανε γνωστή με tweet η οικογένειά του.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (γενν. 17 Αυγούστου 1938) ήταν Έλληνας πολιτικός, πρώην βουλευτής και υπουργός, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου (7 Οκτωβρίου 2009 – 17 Μαΐου 2012) και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας την ίδια περίοδο, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετείχε από την ίδρυσή του.

  • Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938 και ήταν γιος του Αντιπτέραρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργίου Πάγκαλου που διετέλεσε Υπαρχηγός ΓΕΑ.

Από την πλευρά του πατέρα του ήταν ανιψιός του Αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Παγκάλου και εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου.

  • Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης ανακηρύσσεται το 1973 διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 1 (Πάνθεον-Σορβόννη). Από το 1969 έως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και κατόπιν ορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

  • Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και το 1968 το δικτατορικό καθεστώς του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, την οποία επανέκτησε μετά τη Μεταπολίτευση.
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Άλλος ένας μεγαλος πολιτικός μας άφησε για το μεγάλο ταξίδι !Προσωπικοτητα στην πολιτική πολλες δεκαετιες τώρα !!Εμεινε στην ιστορία και αυτός με το «μαζί τα φάγαμε «που αν το καλοσκεφτείς έχει δίκιο !!Ειχε αδυναμία στο καλό φαγητό από ότι γνωριζουμε !!Το αγαπημένο του φαγητό για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν ο καπαμάς 😉Καλό ταξίδι Θεοδωρε 🙂

  2. Συγχωρεμένος να είναι , γιατί ο αποβιώσας τελικά δεδικαίωται , αλλά Όσα πτυχία και να έχει, ο πολιτικός του βίος, μόνο αρνητικά έχει να επιδείξει. Ας γράψει κάποιος , ποία του ενέργεια βελτίωσε την καθημερινότητα του κάθε απλού πολίτη, και ποία του ενέργεια έκανε έστω έναν να νιώσει εθνικά υπερήφανος. Τόσα χρόνια πιά, μαζί τα τρώγαμε, γιατί δεν χόρτασα ποτέ?? ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog