Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

My Grand Road : Πάνω από 2.500 μαθητές εκπαιδευτήκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο!

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκαν οι σχολικές επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων για το σχολικό έτος 2022-2023. Το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. οργάνωσε τις επισκέψεις με επιτυχία προκειμένου πάνω από 2500 μαθητές της Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και να εκπαιδευτούν σε αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα.

  • Σχολικές μονάδες από τον Δήμο Ναυπλιέων επισκέφθηκαν το εν λόγω πάρκο, καθώς και σχολεία από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος και της Κορινθίας.

Το πάρκο επαναλειτούργησε τον Οκτώβριο του 2021 όπου έγινε πόλος έλξης των μαθητών μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους, καθώς σημαντική είναι και η πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που στήριξαν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Η επαναλειτουργία του πάρκου εκτός από την εκπαίδευση των μαθητών συμβάλλει και στην αύξηση της συμμετοχής των σχολείων σε σχολικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενισχύοντας παράλληλα τον εκπαιδευτικό τουρισμό της πόλης τα προηγούμενα δύο χρόνια λειτουργίας.

Η δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στο πάρκο, σε ένα χώρο άρτια διαμορφωμένο τόσο για την φιλοξενία των μαθητών όσο και για τον εκπαιδευτικό του σκοπό , συναινούν στην επίτευξη του στόχου μας , που είναι ο μηδενισμός των ανήλικων θυμάτων στην άσφαλτο.

Η αγαστή συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδος και τον ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Πιπέρη μέσω της Τροχαίας Ναυπλίου και του Διοικητή της Αστυνόμο Α Κων/νο Θάνο συνέτεινε στην εκμάθηση των παιδιών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων δείχνει εμπράκτως ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα οδικής ασφάλειας με στόχο την ενημέρωση των δημοτών, για την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Ήδη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, κα Μαρία Ράλλη προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά, 2023-2024, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής πολλά σχολεία .

My Grand Road team

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Πολλά μπράβο σε τέτοιες ενεργείες ,εκπαιδευτικά προγραμματα ,προγράμματα γενικά αγωγής !!οτι μαθαινεις στα μικρά παιδιά είναι καλό για την αγωγή και για το μέλλον τους !Εμας δεν μας μάθαιναν τέτοια στο σχολείο η σε εκπαιδευτικά κέντρα όπως αυτο στο Ναύπλιο !!Ευτυχως που οι νεότερες γενιες εκπαιδεύονται από κυκλοφοριακή αγωγή ,μέχρι και ανακύκλωση !!Εδω στην Ουαλλια και γενικά στην Βρετανία και πιθανός και σε πολλες άλλες χώρες αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνονται στα δημοτικά σχολεία με την βοηθεια της τροχαίας και σε ποδήλατο και αυτοκίνητο !!Αντε γεια μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog