Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μια γιορτή για την προβολή και προστασία του Υγρότοπου Νέας Κίου – Ναυπλίου

- Advertisement -
  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, έχει θεσπιστεί εδώ και 50 σχεδόν χρόνια από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Φέτος το κυρίαρχο θέμα είναι η ρύπανση από τα πλαστικά, με στόχο να υπενθυμίσει ότι οι ενέργειες μας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα πλαστικά έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Αργολικού Κόλπου (Argolic Environment Foundation –AEF), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου, οι ψαράδες της Νέας Κίου και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) της Νέας Κίου διοργάνωσαν το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 μια κοινή δράση με στόχο την προβολή και προστασία του Υγρότοπου Νέας Κίου – Ναυπλίου, στον παραθαλάσσιο χώρο, απέναντι από το πυρηνελαιουργείο ΗΛΣΑΠ. Φέτος η γιορτή ήταν διπλή καθώς γιορτάστηκε και η λήξη του Προγράμματος «ΑΡΓΟΛΙΚΟΡΑΜΑ, όπου αλιείς υιοθετούν ένα βιώσιμο τρόπο αντιμετώπισης της ολοένα αυξανόμενης ρύπανσης των φυσικών τοπίων από πλαστικά και της θάλασσας από την υπεραλίευση.

Μικροί και μεγάλοι – 60 περίπου άτομα – ενημερώθηκαν για την αξία των Υγροτόπων, παρατήρησαν τους φτερωτούς επισκέπτες της περιοχής, εντόπισαν «τις πληγές» και τα προβλήματα του χώρου, πληροφορήθηκαν για τις μελέτες και τις προτάσεις ανάδειξης και βελτίωσης του Υγρότοπου, ενώ οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές, βιωματικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες.

Χορηγός της δράσης αυτής ήταν το Argolic Environment Foundation.

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Νέας Κίου, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και μίλησαν για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α στην περιοχή.

Η κα. Ελένη Πανάγου διευθύντρια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου είπε : “Σήμερα είναι μια γιορτή για το Περιβάλλον αλλά και μια γιορτή συνεργασίας καθώς είναι η πρώτη φορά που τοπικοί και μη φορείς συνεργάζονται για να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο στον υγροβιότοπό μας. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω το AEF για την ευγενική δωρεά προς το Κέντρο Εκπαίδευσης που με αυτήν το ΚΠΕ προχώρησε στην αγορά εξοπλισμού ώστε να γίνουν οι εκπαιδευτικές μας δράσεις πιο ενδιαφέρουσες και διαδραστικές για τους μικρούς μας φίλους».

 

anagnostis.org

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog