Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Helmos Mountain Festival: Νίκησαν τα Καλάβρυτα και έγιναν παράδειγμα για όλους

- Advertisement -
  • Το Helmos Mountain Festival ολοκληρώθηκε για φέτος και αφήνει πίσω του πολλαπλά οφέλη, χρήσιμα συμπεράσματα και λειτουργεί παραδειγματικά για άλλες περιοχές που θέλουν είτε να επεκτείνουν την τουριστική τους περίοδο, είτε να μπουν στον χάρτη των προορισμών.

Τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο έδειξαν τον δρόμο. Πέτυχαν την απόλυτη εφαρμογή καλών πρακτικών και κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μια δοκιμασία που ανοίγει πόρτες αισιοδοξίας για το μέλλον!

Το Helmos Mountain Festival ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Αυτή η διοργάνωση, που υμνήθηκε από όλα τα ΜΜΕ της χώρας ως το «ελληνικό Woodstock», θα μετατραπεί σε ένα θεσμό που θα λειτουργεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, αφού συμβάλλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελούσε διαχρονικό στοίχημα, και δίνει οικονομική ανάσα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Διαχρονικά, με το τέλος της χειμερινής περιόδου και το κλείσιμο του Χιονοδρομικού, τα Καλάβρυτα έμπαιναν σε διαδικασία συντήρησης, με εξαίρεση το διήμερο του Περάσματος του Βουραϊκού που προσελκύει μερικές εκατοντάδες κόσμου.

Ο νεοσύστατος θεσμός απέδειξε με την επιτυχία του ότι δημιουργώντας ένα ελκυστικό προϊόν, ο επισκέπτης ανταποκρίνεται. Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος -ή κάποιες μέρες του τριημέρου- στο βουνό και όχι σε κάποιον από τους συνηθισμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς της εποχής.

Το νέο τουριστικό προϊόν που προσέφεραν τα Καλάβρυτα, είχε ως κύρια συστατικά της επιτυχίας το φυσικό κάλλος της περιοχής, συναυλίες με καλλιτέχνες όπως Novel729, Παύλος Παυλίδης και Hotel Alaska, Γιάννης Αγγελάκας και 100°C, Χατζηφραγκετα, Εισβολέας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σπύρος Γραμμένος, Γιάννης Χαρούλης και Σωκράτης Μάλαμας, αλλά και μια σειρά παράλληλων δράσεων γνωριμίας του κοινού με την ορεινή φύση, αθλητικών δραστηριοτήτων, workshop δεξιοτεχνιών και πολλά ακόμα δρώμενα.

Η διοργάνωση δεν έφερε έσοδα μόνο στο Χιονοδρομικό, αλλά και σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, αφού αρκετοί από τους επισκέπτες του φεστιβάλ πέρασαν αρκετό από το χρόνο τους στα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος δήλωσε στην «Π», κάνοντας έναν πρώτο σύντομο απολογισμό για τη διοργάνωση:

«Όλα πήγαν καλά. Η ροή του κόσμου ήταν ομαλή και γενικότερα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη λειτουργία του φεστιβάλ. Φέτος κάναμε το ξεκίνημά μας από μια πολύ καλή βάση. Πλέον, κοιτάζουμε το μέλλον. Και ο κόσμος ήταν αρκετά οργανωμένος και προετοιμασμένος για όσα θα συναντούσε στο βουνό. Υπήρχε και από την πλευρά μας ενημέρωση για όσα χρειαζόταν να έχουν μαζί τους οι επισκέπτες σε περίπτωση βροχής. Το μόνο που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε ήταν τα καιρικά φαινόμενα. Η ζωή στο βουνό όμως έτσι είναι, μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάξει ο καιρός και να βρέχει. Με θετική διάθεση και σωστή οργάνωση τα αντιμετωπίσαμε όλα. Είμαστε ευχαριστημένοι, κοιτάζουμε μπροστά».

 

pelop.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog