Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλοιωμένα δελτία & χρηματισμοί στο πανευρωπαϊκό τουρνουά ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ στο Λουτράκι

- Advertisement -
  • Η Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σουνγκ έβγαλε ανακοίνωση πως στο πανευρωπαϊκό τουρνουά Γου Σου που είχε διεξαχθεί στο Λουτράκι το 2022 βρέθηκαν αλλοιωμένα φύλλα αγώνων με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ακύρωση των συγκεκριμένων αγώνων.

Οι καταγγελίες, της οποίες επιβεβαιώνει η Ομοσπονδία, αφορούν χρηματισμό ατόμων που αποτελούσαν την Τεχνική Επιτροπή προς όφελος συγκεκριμένων αθλητών.

Τα συγκεκριμένα άτομα, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας διαγράφηκαν και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές και στέκεται μπροστά σε κάθε είδους αθέμιτα μέσα που προσβάλουν το αθλητικό ιδεώδες και το πνεύμα του αληθινού ευ αγωνίζεσθαι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το παρόν Δ.Σ της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τα πρόσωπα, τα σωματεία, τις λογικές και τους μηχανισμούς εκείνους που κατασκεύασαν ψεύτικα φύλλα αγώνα, ψεύτικες μοριοδοτήσεις και ψεύτικες υποσχέσεις στο μέλλον των νέων μας αθλητών.

Παράλληλα με τις αρχές και την ΓΓΑ και παρακολουθώντας με επαγρύπνηση τις σχετικές έρευνες έχουμε ήδη παύσει από τα καθήκοντά τους και διαγράψει τους πρώτους και κύριους υπαίτιους και είμαστε σε άμεση θέση να προβούμε σε διαγραφές και πειθαρχικά για όσους φανούν να εμπλέκονται. Περιμένουμε τα πορίσματα και τα αποτελέσματα των ερευνών της δικαιοσύνης.

Το υγιές κομμάτι της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ (Διοίκηση- Σωματεία) έχουμε ταχθεί σύσσωμοι ενάντια στην αισθητική αυτής της ειδεχθούς πράξεως και μηχανισμού. Ενάντια έστω και στην υπόνοια αυτής της λογικής. Της λογικής δηλαδή που στερεί το μέλλον των παιδιών μας και των νέων αθλητών από την έννοια της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας και του κώδικα αξιών.

Το ΓουΣού για εμάς έχει ακριβώς τις παραπάνω αξίες, αξίες που οι μηχανισμοί κάποιων έχουν καταφανώς καταπατήσει. Οι αρχές και η δικαιοσύνη θα συνεχίσουν να μας έχουν συμμάχους στην πλήρη αποκάλυψη του φαινομένου αυτού και του μηχανισμού που αποκρύπτει.

Το μέλλον το δικό μας είναι το μέλλον των παιδιών. Είναι το μέλλον των νέων ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν, να μάθουν μια τέχνη, να πλαισιώσουν μια επιστήμη.

Είναι το μέλλον των παιδιών που αυτή την στιγμή κρίνεται στις εισακτέες πανελλαδικές εξετάσεις και κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτό, να καιροσκοπεί, να βγάζει χρήματα, να υπεξαιρεί και να πλουτίζει σε βάρος τους. Το ΓουΣου πρεσβεύει εκείνες τις αρχές, που καταγγέλλουν και απαγορεύουν όλα τα προηγούμενα

Οι αξίες του ΓουΣου βρίσκονται ακριβώς στην βάση της ισοτιμίας, της αξιοκρατίας και των αληθινών σχέσεων για κάτι πιο όμορφο για όλους/ες. Κάτι πιο υψηλό, κάτι πιο ποιοτικό.

Είμαστε ήδη απέναντί τους και θα συνεχίζουν να μας βρίσκουν. Οι καταγγελίες θα βρουν ακόμα περισσότερο τον δρόμο της δικαιοσύνης και είμαστε σίγουροι/ες πως θα έρθουν όλα στο φως.

Η Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ αντιπροσωπεύεται πια από εκείνο το υγιές κομμάτι, που όχι μόνο θα την προστατεύει από τους αριβίστες του μέλλοντος, αλλά που ήδη έχει χαράξει βαθιές τομές από το κακό παρελθόν. Είναι σε θέση να καταργήσει ακόμα και την υπόνοια ύπαρξης του απεχθούς εκείνου μηχανισμού που εμπορεύεται μόρια και συνειδήσεις.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα σωματεία της γειτονιάς είναι αυτά που πρέπει να προστατεύσουμε. Είναι το θεμέλιο του μαζικού αθλητισμού. Ο τρόπος να αθλούμαστε όλοι και όλες ισότιμα ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, σωματοδομή, καταγωγή και χρηματική επιφάνεια.

Το ζήτημα είναι ,πέρα από όλα τα άλλα για μας το νέο Δ.Σ, αξιακό και ηθικό.

Ούτε βήμα πίσω στην διάθεσή μας για πλήρη εξυγίανση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog