• Ανήκουστα όσα συμβαίνουν στην Κόρινθο.

Λάβαμε ένα email από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου, με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε ότι ο Σύλλογος έχει αποστείλει εξώδικο στο δήμο Κορινθίων, στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου συγκεκριμένα, στο ΚΕΠΑΠ και στην Ενωση Αρκάδων Νομού Κορινθίας!

 

Ο Σύλλογος εναντιώνεται στην οργάνωση  εορταστικής εκδήλωσης του συλλόγου Αρκάδων στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου επειδή φοβούνται ότι θα χαλάσουν οι εξωτερικές τοιχογραφίες και οι επιδαπέδιες εικαστικές παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο!

 

Τα σχολεία ανήκουν στους δήμους βεβαίως και όχι στους συλλόγους γονέων. Πώς μπορεί ένας σύλλογος γονέων να εμποδίσει μια εκδήλωση σε δημόσια περιουσία επειδή δαπάνησε 1600 ευρώ από ιδίους πόρους είναι ένα ερώτημα.

Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση είναι η απάντηση διότι:

H διαδικασία που προβλέπεται είναι: Αίτημα στον Δ/ντή-τρια του σχολείου, έγκριση από το σύλλογο διαδασκόντων, έγκριση από την σχολική επιτροπή, έγκριση από την επιτροπή παιδείας και η εκδήλωση πραγματοποιειται με απόφαση δημάρχου, πάντα εκτός σχολικού ωραρίου!

Κάποιοι σύλλογοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και τις «εξουσίες» τους, τις οποίες δεν έχουν! Δεν εμπλέκονται ποτέ, στην παραχώρηση ενός χώρου σχολείου, ούτε ζητείται η γνώμη τους. Διότι όπως προείπαμε τα σχολεία ανήκουν αποκλειστικά στους δήμους.

Επίσης οι σύλλογοι εθελοντικά προσφέρουν στα σχολεία (τεχνολογικό εξοπλισμό, κουρτίνες, εικαστικές παρεμβασεις), τα οποία  είναι και πάλι περιουσία των σχολείων και όχι των συλλόγων, κατά συνέπεια  καμμία δικαιοδοσία δεν έχουν !

Αυτά για την ώρα….

 

Χ@ra