Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Kόρινθος: Σύλλογος Γονέων δεν θέλει πολιτιστική εκδήλωση σε σχολείο!!!

- Advertisement -
  • Ανήκουστα όσα συμβαίνουν στην Κόρινθο.

Λάβαμε ένα email από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου, με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε ότι ο Σύλλογος έχει αποστείλει εξώδικο στο δήμο Κορινθίων, στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου συγκεκριμένα, στο ΚΕΠΑΠ και στην Ενωση Αρκάδων Νομού Κορινθίας!

 

Ο Σύλλογος εναντιώνεται στην οργάνωση  εορταστικής εκδήλωσης του συλλόγου Αρκάδων στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου επειδή φοβούνται ότι θα χαλάσουν οι εξωτερικές τοιχογραφίες και οι επιδαπέδιες εικαστικές παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο!

 

Τα σχολεία ανήκουν στους δήμους βεβαίως και όχι στους συλλόγους γονέων. Πώς μπορεί ένας σύλλογος γονέων να εμποδίσει μια εκδήλωση σε δημόσια περιουσία επειδή δαπάνησε 1600 ευρώ από ιδίους πόρους είναι ένα ερώτημα.

Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση είναι η απάντηση διότι:

H διαδικασία που προβλέπεται είναι: Αίτημα στον Δ/ντή-τρια του σχολείου, έγκριση από το σύλλογο διαδασκόντων, έγκριση από την σχολική επιτροπή, έγκριση από την επιτροπή παιδείας και η εκδήλωση πραγματοποιειται με απόφαση δημάρχου, πάντα εκτός σχολικού ωραρίου!

Κάποιοι σύλλογοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και τις «εξουσίες» τους, τις οποίες δεν έχουν! Δεν εμπλέκονται ποτέ, στην παραχώρηση ενός χώρου σχολείου, ούτε ζητείται η γνώμη τους. Διότι όπως προείπαμε τα σχολεία ανήκουν αποκλειστικά στους δήμους.

Επίσης οι σύλλογοι εθελοντικά προσφέρουν στα σχολεία (τεχνολογικό εξοπλισμό, κουρτίνες, εικαστικές παρεμβασεις), τα οποία  είναι και πάλι περιουσία των σχολείων και όχι των συλλόγων, κατά συνέπεια  καμμία δικαιοδοσία δεν έχουν !

Αυτά για την ώρα….

 

Χ@ra

 

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν και αλλού να πραγματοποιούν εκδηλώσεις. Αλλά προφανώς αλλού είναι πιο ακριβά. Τότε, μετά την εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, ας αφήνουν τα σχολεία όπως τα βρίσκουν. Και ναι, τα 1600€ που δίνονται από το υστέρημα των συμπολιτών μας δε βρέθηκαν στον δρόμο. Αυτά για την ώρα…

      • Αν δεν σας άρεσε η τοποθέτησή μας ειναι δικαίωμά σας και η άποψή σας σεβαστή! Χαρακτηρισμούς δεν σας επιτρέπουμε όμως και γι΄αυτό δεν πέρασε το σχόλιό σας. Πρέπει να μάθετε, αφού θέλετε να κρίνετε και να υποδεικνύετε συμπεριφορές, κυρίως να σέβεστε το χώρο που φιλοξενήστε! Δεν γνωρίζουμε προσωπικά ούτε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, ούτε τα μέλη του Συλλόγου Αρκάδων, ούτε τους δασκάλους! Προκάλεσε αίσθηση η άρνηση του Συλλόγου να γίνει στο σχολείο μια πολιτιστική εκδήλωση που λαμβανει χώρα στο προαύλιο του σχολείου κάθε χρόνο. Εμείς γράψαμε την αλήθεια! Γράψαμε τη διαδικασία και ποιος είναιο ρόλος του Συλλόγου. Αν δεν συμφωνείτε απευθυνθείτε αρμοδίως να μάθετε τι ισχύει από το να πετάτε τουφεκιές στον αέρα, δεν γνωρίζουμε το λόγο…Φέτος τι άλλαξε; To reportaz συνεχιζεται. Πάλι θα γράψουμε την αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι.

  2. Αν γράφατε μόνο τα γεγονότα και τη διαδικασία, δε θα χρησιμοποιούσατε ούτε θαυμαστικά ούτε χαρακτηρισμούς, τα οποία στον δημοσιογραφικό λόγο ξεκάθαρα υποδηλώνουν θέση.

  3. Δεν υπήρχε κανένας χαρακτηρισμός. Ανεβάζετε ό,τι σας συμφέρει. Απλά απαράδεκτοι. Δε με ενδιαφέρει να μάθω απολύτως τίποτα γιατί δε με αφορά το ζήτημα. Μίλησα μόνο για τη στάση του site σας.

  4. Ο σύλλογος να ανοίξει ένα ετοιμολογικό λεξικό και να αναζητήσει τις λέξεις “δωρεά”, “κυριότητα” και”αρμοδιότητα”, γιατί εκτείθεται με τις ενέργειές του.

  5. Σχολιασμός, δικός σας: “Αν γράφατε μόνο τα γεγονότα και τη διαδικασία, δε θα χρησιμοποιούσατε ούτε θαυμαστικά ούτε χαρακτηρισμούς, τα οποία στον δημοσιογραφικό λόγο ξεκάθαρα υποδηλώνουν θέση”! Σχολιασμός, δικός μου: Με όλον τον σεβασμό προς το πρόσωπό σας, ας μου επιτρέψετε να σας πω, πως ο,τι και ο εκάστοτε δημοσιογράφος, έχει κάθε δημοκρατικό και αναφέρετο, δικαίωμα να παίρνει θέση στα διάφορα γεγονότα, συμβάντα, και τεκταινόμενα, που λαμβάνουν χώρα, γύρω του!! Τι δηλαδή, τον θέλουμε αυτόν, αμέτοχο, άβουλο, ψυχρό, συμβατικό, “ουδέτερο”, όσο επίσης και “άχρωμο, άγευστο”, καταγραφέα, σχολιαστή και παρατηρητή των γεγονότων, απλώς και μόνον?! Ε, δεν το νομίζω! Η κάθε μία και ο καθένας μας, ανεξαρτήτως ιδιότητας η και επαγγέλματος, θεωρώ πως ο,τι δικαιούται να διατυπώνει, να εκφράζει και να καταθέτει απολύτως ελεύθερα (και εννοείται, και μέσα στα πλαίσια της κοσμιότητας και της ευπρέπειας, βέβαια) την γνώμη, την σκέψη, τον προβληματισμό και την άποψή του. Το εάν εγώ η εσείς, η και οιοσδήποτε άλλος, συμφωνούμε η όχι με αυτήν, είναι ένα άλλο ζητηματάκι και θέμα και μιαν άλλη ιστορία, καθώς επίσης και “αλλού Παπά Ευαγγέλιον”, κατά το κοινώς λεγόμενον… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog