Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξυλόκαστρο: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε από τους μικρούς μας εξερευνητές στον Πευκιά!

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δάσος του Πευκιά Ξυλοκάστρου μια όμορφη δράση, στην οποία συμμετείχαν ομάδες μαθητών από τα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ξυλοκάστρου αλλά και από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συκιάς – Ξυλοκάστρου.

  • Η δράση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

 

Οι δραστηριότητες των… μικρών εξερευνητών!

Οι μικροί μαθητές των παραπάνω σχολείων είχαν στην παρέα τους την κ. Ελένη Σβορώνου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, η οποία τους αφηγήθηκε ιστορίες βιοποικιλότητας, συντόνισε διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια και συζήτησε μαζί τους για «Το Δίκτυ της Ζωής», την περιβαλλοντική δηλαδή αλυσίδα που φέρει και τον τίτλο από το βιβλίο της.

Τα παιδιά έπαιξαν τους μικρούς εξερευνητές μες στον Πευκιά και έφυγαν ενθουσιασμένα με νέα γνώση και καινούργιες εμπειρίες. Φεύγοντας, τους δόθηκε μια πάνινη τσάντα προσφορά της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κι ένα καλάθι από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., που περιείχε τον εξοπλισμό του εξερευνητή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog