Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δήμος Ξυλοκάστρου: Μια επιγραμματική αποτίμηση του 16ου χορωδιακού φεστιβάλ που διοργάνωσε «Ο ΑΥΛΟΣ» μας

- Advertisement -

Το 16ο χορωδιακό Φεστιβάλ του Συλλόγου «Ο ΑΥΛΟΣ» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου, στο κλειστό θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια απουσίας του από τα μουσικά δρώμενα του Ξυλοκάστρου.

  • Το θέατρο γέμισε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι απόλαυσαν τις χορωδίες και σιγοτραγούδησαν.

Μαζί του «Ο ΑΥΛΟΣ» είχε τη χορωδία «ΦΩΝΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» Αθηνών, τη Δημοτική Χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης» και αυτή του Πύργου Ηλείας. Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Χορωδιών και πρόσφατα θανόντα, Αντώνη Οικονόμου.

 

Η αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπεριλήφθηκε το τραγούδι «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» που εκτελέστηκε κι από τις τέσσερις χορωδίες, στη μνήμη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν οι απονομές πλακετών και ανταλλαγές δώρων μεταξύ των χορωδιών. Ο Μουσικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Ο ΑΥΛΟΣ» πέραν των καθιερωμένων πλακετών και ανθοδεσμών, πρόσφερε το βιβλίο «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ – ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ – ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ» σε όλες τις χορωδίες.

  • Το βιβλίο χαρίστηκε μάλιστα από την ίδια τη συγγραφέα του, κ. Σωτηρία Δημοπούλου.

 

Σημαντικές παρουσίες που έδωσαν το «παρών»

Πολλοί τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ. Από τον κόσμο της μουσικής παρέστησαν οι κ.κ. Ευστάθιος Αρβανίτης, πρόεδρος της Ένωσης Δ/ντων Χορωδιών Ελλάδας και η Μαρίλια Ηλία, Γραμματέας της Ένωσης.

Σημαντικές παρουσίες είχαμε και από τον πολιτικό χώρο όμως, καθώς έδωσαν το «παρών» ο κ. Γιώργος Ψυχογιός, π. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κορινθίας, κ. Κατερίνα Ταγαρά.

Εκ μέρους της Περιφέρειας, βρέθηκαν στην εκδήλωση ο κ. Χάρης Βυτινιώτης Χωρικός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Αναστάσιος Γκιολής και Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη Σύμβουλος πολιτιστικών κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, ενώ τη Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος και οι αντιδήμαρχοι κ. Ελίνα Μενούνου και κ. Τάσος Λόντος.

Τέλος, παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Νίκος Χαβέλης, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας και Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» κ. Επαμεινώνδας Κατσούλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κ. Πάνος Καλύβας κι η κ. Άννα Κοντονή, π. αντινομάρχης.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με γεύμα

Τα μέλη των χορωδιών είχαν την ευκαιρία να κλείσουν την όμορφη βραδιά με ένα γεύμα που έλαβε χώρα σε τοπικό κατάστημα καφεστίασης και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για μια νέα μουσική συνάντηση στο μέλλον.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog