Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με λαμπρότητα η θρησκευτική γιορτή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

- Advertisement -

‘Αγιοι Θεόδωροι Κορινθίας\Με παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε, χθές, Τετάρτη, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων.Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στο κέντρο της πόλης και παρουσίαση παραδοσιακών χορών μπροστά από την εκκλησία.

Η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος εορτάζεται στις 17 Φεβρουαρίου και του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στις 8 Φεβρουαρίου.Ο τελευταίος όμως τιμάται από την εκκλησία και στις 8 Ιουνίου κάθε έτους!

 

 

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν,οι υποψήφιοι Βουλευτές [Αφού η Βουλή έχει διαλυθεί για τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου] Χρίστος Δήμας,Νίκος Ταγαράς,Μαριλένα Σούκουλη,Κατερίνα Ταγαρά, Γιώργος Ψυχογιός,ο Χωρικός Αντ.Χάρης Βυτινιώτης καθώς και οι Θεματικοί Αντ’\ες Αθ.Κόρκα – Αν.Γκιολής,ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης,ο Θανάσης Μουζάκης,νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,ο Σπ.Ράτης Αντιδήμαρχος Αγ.Θεοδώρων,Δημοτικοί \ Τοπικοί σύμβουλοι, και αρκετοί εκπρόσωποι Σωμάτων ασφαλείας Φορέων και Συλλόγων.

Οι Άγιοι Μεγαλομάρτυρες Θεόδωροι, ο Τήρων και ο Στρατηλάτης, υπήρξαν δύο αθλητές του Χριστού, τους οποίους τίμησαν και τιμούν μέχρι σήμερα οι άνθρωποι. Το πλήθος των ναών που έχουν οικοδομηθεί προς τιμή των αγίων, είτε μαζί είτε κυρίως ξεχωριστά, δηλώνουν το μέγεθος της απήχησης που απολάμβαναν ανάμεσα στους χριστιανούς.

  • Το τηλεοπτικό κανάλι KorinthiaTV.gr ήταν εκεί και κάλυψε, ειδησεογραφικά, το θρησκευτικό γεγονός!

https://www.facebook.com/100002968838410/videos/2736348283172313/

 

 

Πηγή: korinthiatv.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog