Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για τον Δήμο Σικυωνίων «έδειξε» ο Δημήτρης Πιστεύος

- Advertisement -
  • Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού

 

«Επόμενη μέρα» είναι το όνομα του συνδυασμού, με τον οποίο ο κ. Δημήτρης Πιστεύος, ως επικεφαλής, θα διεκδικήσει το Δήμο Σικυωνίων στις δημοτικές εκλογές την 8η Οκτωβρίου.

 

Συνοδεύεται από ένα «φωτεινό» σήμα – λογότυπο, με κυρίαρχο έναν ανατέλλοντα κίτρινο ήλιο, ο οποίος συμπληρώνεται με αναφορές στη Σικυώνα, τη Στυμφαλία και το Φενεό, μαζί με τρεις έγχρωμες γραμμικές παραστάσεις, που συμβολίζουν τη θάλασσα, τη λίμνη και τα βουνά. Τρία θεμελιώδη στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Δήμο, «από το κύμα μέχρι τις κορυφές της Ζήρειας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο. Το σήμα του συνδυασμού συνοδεύει το σύνθημα «μαζί αλλάζουμε!», ένα μήνυμα συμμετοχής, ενότητας, αλλά και προτροπής.

«Για μας -όλους όσοι συντασσόμαστε σε αυτή την προσπάθεια- είναι ένα ολοκληρωμένο έμβλημα, πλήρες ουσιαστικών συμβολισμών, που μας κινητοποιεί»,τόνισεο υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Πιστεύος. «Είναι αυτονόητο ότι το όνομα και το λογότυπο, εκφράζουν και αποτυπώνουν ένα όραμα αναδημιουργίας του τόπου μας. Ένα όραμα που περιλαμβάνει και τις τρεις τοπικές ενότητες, προτάσσει την διαφάνεια και προσβλέπει σε μια επόμενη μέρα, μια καλύτερη μέρα για τους δημότες μας».

Σε φιλική συνάντηση γνωριμίας που είχε με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Κορινθίας, ο Δημήτρης Πιστεύος, αιτιολογώντας το μήνυμα «μαζί αλλάζουμε», μίλησε για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στην άσκηση εξουσίας, αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης, αλλαγή στην άνιση κατανομή των πόρων σε έργα, αλλαγή σε τομείς της καθημερινότητας, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του κάθε δημότη. Όπως τόνισε: «Στον δήμο μας είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος και όλες οιπρωτοβουλίες περιστρέφονται για να υπηρετήσουν ένα πράγμα μόνο. Την προοπτική επανεκλογής του σημερινού δημάρχου για μια ακόμα θητεία. Για αυτό έχουμε μείνει πίσω. Χάνουμε ευκαιρίες. Δεν πάει άλλο. Πρέπει κάτι να αλλάξει για να προχωρήσει ο Δήμος, σε μια επόμενη μέρα, μετά την πολύχρονη διοίκηση από τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους, που μας έχουν οδηγήσει σε τέλμα και μας κρατάνε στάσιμους και αδρανείς».

 

Ακόμα μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν να περάσει σε μια νέα φάση ζωής, δίνοντας προτεραιότητα και αποκλειστικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ενεργός πολίτης μαζί με τους συνεργάτες του:

«Για μένα είναι ώρα προσφοράς. Έχω κλείσει έναν επιτυχημένο επαγγελματικό κύκλο και ήρθε η στιγμή εκπλήρωσης ενός χρέους που αισθάνομαι αρκετό καιρό, για το μέρος που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η περιοχή του Δήμου Σικυωνίων είναι ένας ευλογημένος, ιστορικός τόπος. Γνωρίζω τα προβλήματα, βλέπω τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει και πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν παίρνουμε όλοι οικάτοικοι αυτό που μας αξίζει. Έχουμε όραμα, αλλά χρειαζόμαστε και πράξεις το συντομότερο».

Σε μία ενδεικτική αναφορά αυτού του οράματος, που ανέδειξε την τεχνοκρατική του αντίληψη για την διοίκηση του δήμου, ο κ. Πιστεύος στην συζήτησή του με τους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η διαχείριση των υδατικών πόρων πρέπει να γίνει με έναν ορθολογικό προγραμματισμό, που να υπηρετεί τις ανάγκες του σήμερα, αλλά να μην ξεχνά πως παραμένει ταυτόχρονα μια διαδικασία με μεγάλο χρονικό ορίζοντα και έκταση.

Υπενθύμισε ακόμα πως ο δήμος Σικυωνίων είναι πολυδύναμος, με ανθρώπους που απασχολούνται επιτυχημένα σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, μέχρι τον τουρισμό, το εμπόριο και τη μεταποίηση. Ωστόσο, είναι ένας Δήμος κατ’ εξοχήν αγροτικός αλλά και με σημαντικές δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής αξιοποίησης. Τούτο σημαίνει πως η μετατροπή αυτών των δύο «δρόμων» οικονομικής ανάπτυξης, σε μία «λεωφόρο», αν κάποτε θα έμοιαζε αφύσικη και αδύνατη, σήμερα αποτελεί απλώς αναγκαιότητα και είναι πλήρως ρεαλιστική για όσους θέλουν και μπορούν.

Τέλος ο κ. Πιστεύος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων, ώστε να βελτιωθεί όχι μόνο η εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και η εσωτερική λειτουργία του Δήμου για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των εργαζομένων.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥ

Ο Δημήτρης Πιστεύος γεννήθηκε το 1967 στα Μποζικά, τόπο καταγωγής του πατέρα του Νίκου, ενώ η μητέρα του Ευθυμία, το γένος Πούλου ήταν από τη Γονούσα. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στα Μποζικά, την πρώτη γυμνασίου στο Κρυονέρι και τις υπόλοιπες τάξεις καθώς και το Λύκειο στο Κιάτο, από όπου αποφοίτησε το 1985. Την ίδια χρονιά πέρασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Έλαβε το πτυχίο του το 1991 και στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο Μηχανικό.

Από το 1991 είναι επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός, καθώς έκανε έναρξη εργασιών στην πόλη των Σερρών, απασχολούμενος με μελέτες δημοσίων έργων, καθώς και με έκδοση οικοδομικών αδειών. Επέστρεψε στο Κιάτο το 1996 και άρχισε να ασχολείται με μελέτες ιδιωτικών έργων και κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η ίδρυση της κατασκευαστικής εταιρείας «ΠΙΣΤΕΥΟΣ  Α.Ε.» το 2010 με έδρα στην πόλη του Κιάτου, την οποία εξέλιξε σε μια δυναμική εταιρεία, αναπτύσσοντας τεχνογνωσία και υλοποιώντας πολλά κατασκευαστικά έργα στο Νομό Κορινθίας.

Από το 2008 άρχισε να ασχολείται με τα κοινά και έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του πρώτου Δημοτικού  Σχολείου Κιάτου.

Είναι παντρεμένος με την Χαρούλα Παναγιωτίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης Πιστεύου, Νηπιαγωγού και κατόχου μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και της Νικολέτας Πιστεύου, τελειόφοιτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της ΠΙΣΤΕΥΟΣ Α.Ε., καθώς ο ίδιος αποχώρησε το 2022 από την διοίκηση της εταιρείας, για να αφιερωθεί στα κοινά.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog