Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παράλληλες εκδηλώσεις για το νερό πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας

- Advertisement -

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 11 Ιουνίου η διπλή εκδήλωση του Συλλόγου μας που ήταν αφιερωμένη στο νερό. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023, στις δύο αίθουσες του Συλλόγου μας στον Πεζόδρομο Ζευγολατιού οργανώθηκαν δύο παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στην Αίθουσα Χορού η συγγραφέας Ευαγγελία Πανούση αφηγήθηκε σε παιδιά και ενήλικες το πολύ όμορφο και κυρίως διδακτικό παραμύθι της «Η νεροχώρα και το στοιχειωμένο ποτάμι».

Την αφήγηση συνόδεψε η Ελένα Πιερρουτσάκου με το φλάουτό της ενώ Ψυχοπαιδαγωγός από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη δραματοποίησε με την συμμετοχή των παιδιών στοιχεία του παραμυθιού, ψυχαγώγησε και διασκέδασε το κοινό. Την ίδια ώρα στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του συλλόγου ο γεωπόνος Παναγιώτης Σταματόπουλος πραγματοποίησε ομιλία επικεντρωμένη στην διαχείριση του νερού, δηλαδή σε απλούς τρόπους και απλές οδηγίες εξοικονόμησης, τόσο στο νοικοκυριό όσο και στις καλλιέργειες.

Την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κώστας Τριανταφύλλου, η πρόεδρος της Ανέλιξης Μαρία Καλλίρη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Ρόζος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Μανάβης, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Μαρία Δημητρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ραχανιώτης, η πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες» κ. Όλγα Θωμά-Κονομόδη καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέλου-Βόχας Γιάννης Νάκος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο την έφορο Βιβλιοθήκης του συλλόγου μας και αγαπημένη μας συγγραφέα Ευαγγελία Πανούση για το κέφι και την καλή διάθεση με την οποία οργάνωσε την εκδήλωση. Επίσης, ευχαριστούμε τον ομιλητή μας κ. Παναγιώτη

Σταματόπουλο που κάλυψε το κενό που αιφνιδίως δημιουργήθηκε όταν ο αρχικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Φάνης Χατούπης δήλωσε αδυναμία να παραστεί λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων.

  • Επίσης πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στο βιβλιοπωλείο Πλαίσιο Ζευγολατιού που υποστήριξε την εκδήλωσή μας και φρόντισε για την διάθεση του παραμυθιού της «Νεροχώρας».

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και συμμετείχατε σε μία ακόμη δράση του συλλόγου μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog