Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λέχαιο, το πιο βρώμικο χωριό (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -
  • Κάνοντας μια βόλτα χθες στο Λέχαιο-Περιγιάλι έως το Βραχάτι..

Είναι να απορείς πραγματικά! Εδώ και λίγες εβοδμάδες υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή ογκωδών, η σύμβαση καθυστέρησε κάποιες ημέρες λόγω διαδικασιών με αποτέλεσμα να βγουν ανακοινώσεις προς τους κατοίκους ώστε να περιορίσουν την δραστηριότητα.

Στου κουφού την πόρτα όμως!

Αφειδώς οι Λεχαιώτες επιδόθηκαν σε καθαριότητα οικίας , το σπίτι μας να είναι καθαρό και γύρω ας βρωμάει ο τόπος!  Σε αυτή την περίπτωση δε φταίει ούτε ο Δήμος, ούτε ο τοπικός Πρόεδρος, όποιοι και αν είναι, σε οποιοδήποτε δήμο.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Λέχαιο είναι πραγματικά εξωφρενική! Οι κάτοικοι, μη λαμβάνοντας υπόψιν το πρόβλημα αποκομιδής και καθάρισαν τα σπίτια και τα οικόπεδα τους και τα έβγαλαν όπου βόλευε προκειμένου κάποιος, κάποτε να περάσει να τα πάρει!  

Κι αφού τα έβγαλαν βέβαια ξεκίνησαν οι φωνές διαμαρτυρίας για το πόσο βρώμικη είναι η περιοχή και πόσο ανάλγητη η υπηρεσία καθαριότητας που δεν μπορεί να τα μαζέψει!

Ο πρόεδρος του Λεχαίου Αντρέας Πούλος κατέγραψε τις εικόνες και τις πόσταρε στο διαδίκτυο. Προφανώς έχοντας ο ίδιος πράξει το καθήκον του στην ενημέρωση των συμπολιτών του ΝΑ ΜΗΝ βγάζουν τα ογκώδη για όσο δεν υπάρχει σύμβαση αποκομιδής, δείχνει με τον δάχτυλο τον αντιδήμαρχο καθαριότητας με τον οποίον – ως γνωστόν- τελευταία υπάρχει κόντρα. 

Τα ογκώδη, έχει πολλάκις αναφερθεί, δεν αποτελούν υποχρέωση κανενός δήμου. Ο πολίτης που θέλει να καθαρίσει το σπίτι του και το οικόπεδο του, να βγάλει μπάζα σε τεράστιο βαθμό οφείλει να μισθώσει ο ίδιος κάδο και ο ιδιώτης να απομακρύνει τα ογκώδη.

Για να μην πληρώσει όμως η πλειοψηφία των πολιτών βγάζει τα ογκώδη, δυστυχώς όπου βρει, αναμένοντας τον κάθε δήμο να τα μαζέψει.  

Κάποιοι από τους δημότες έρχονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία του Δήμου ώστε να υπάρχει στοχευμένη ενέργεια, δηλαδή να ξέρει ο πολίτης πότε θα περάσει το όχημα και τότε να τα βγάλει τα ογκώδη ώστε αυτά να μην μένουν στο δρόμο και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον και την αισθητική εικόνα.

Στο Λέχαιο τούτο δεν συμβαίνει. Όλοι θεωρούν πως είναι υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας να βρίσκεται ανα πάσα ώρα και στιγμής το χωριό με ένα και δυο και τρία φορτηγά προκειμένου να μαζέψει τα ογκώδη. Όταν ο δήμος είναι τεράστιος και οι κοινότητες πλέον των 20. Άραγε αν όλοι έτσι έπρατταν, τι κατάσταση θα επικρατούσε;  

Ο άρχων της κοινότητας, ο πρόεδρος, πρωτίστως λοιπόν πρέπει να αναζητά λύσεις και όχι να ποστάρει στα social media καταγγέλοντας, γιατί ως πρόεδρο τον βαραίνει η όποια ευθύνη. Κατανοητός και ο προεκλογικός του αγώνας αλλά με τα σκουπίδια που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία δεν παίζεις. Δυστυχώς τα χωριά και οι πολίτες όχι μόνο δεν βλέπουν λύσεις αλλά είναι έρμαια των κάθε είδους και των κατά καιρούς διαθέσεων και είναι κρίμα.

Βλέποντας κανείς τις εικόνες άλλωστε καταλαβαίνει πως το πρόβλημα δεν είναι η καθυστέρηση στην διαδικασία της σύμβασης ούτε και το πλήθος των ογκωδών.  

Είναι η κακή νοοτροπία του πολίτη που θα βγάλει τα σκουπίδια ανεξαρτήτως συνθηκών, η κακή νοοτροπία του αιρετού – του κάθε αιρετού- που λειτουργεί με βάση την περίοδο και όχι το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. 

Κρίμα γιατί οι Λεχαιώτες θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που προστατεύουν τον τόπο τους. Αλήθεια, εκτός του ποστ, ποιες είναι οι ενέργειες του τοπικού συμβουλίου και ως προς την ενημέρωση των συμπολιτών για το πρόβλημα με την σύμβαση αποκομιδής αλλά και στον ορισμό τουλάχιστον ενός χώρου προσωρινής εναπόθεσης μέχρι να λυθεί το θέμα και τα ογκώδη να μην είναι διάσπαρτα;

Η προσφυγή στην αστυνομία ώστε να μην υπάρξει τέτοιος χώρος, μάλιστα υπερηφανεύτηκε γι αυτό στο διαδίκτυο στις 25 Μαίου ο τοπικός πρόεδρος, είναι ενέργεια σε όφελος του χωριού; Διότι σήμερα, τα ογκώδη θα ήταν σε ένα σημείο συγκεντρωμένα και θα ανέμεναν την έναρξη της σύμβασης. Τουναντίον, είναι διάσπαρτα παντού και μαζί με τους υπολοίπους θα πρέπει και ο τοπικός πρόεδρος να αναλογιστεί τις ευθύνες του.

Καλά λοιπόν τα ποστ διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο και οι αντιπαραθέσεις με τους αρμοδίους αντιδημάρχους αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο..

Από την άλλη οι κάτοικοι ας ακούσουν τις εκκλήσεις του Προέδρου για τη μη ρίψη ογκωδών όπου βρίσκουν, διότι είναι κρίμα το όμορφο χωριό τους εν όψει καλοκαιριού να παρουσιάζει αυτή την άθλια εικόνα!

Χ@ra

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ότι και να λέτε ο δήμος και οι υπεύθυνοι των χωριών αυτών είναι απόντες.
    Δεν παρακολουθεί κανείς τους.
    Που είναι ο καθαρισμός στα αυλάκια
    Που είναι μεγάλοι κάδοι για απόρριψη σκουπιδιών.
    Που είναι το καθάρισμα των δρόμων.
    Που είναι ο δήμος που δεν τολμάμε να περπατήσουμε λόγω αδέσποτων σκύλων.
    Και άλλα πολλά.

  2. Χάλια μαύρα.
    Ο δήμος και οι υπεύθυνοι των χωριών αυτών είναι οι υπεύθυνοι.Ολα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
    Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

  3. Χάλια μαύρα.
    Ο δήμος και οι υπεύθυνοι των χωριών αυτών είναι οι υπεύθυνοι.Ολα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
    Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.
    Για εμπέδωση το ξαναγράψα A.I.

  4. Κάνα πρόστιμο όμως δε ρίχνουν?
    Δεν τους ξέρουν ποιοι τα έριξαν?
    Μήπως πρέπει να τους ονομάσει ο πρόεδρο και να φάνε ένα καλό πρόστιμο?

  5. Να βρεθούν οι μάγκες και να φάνε ένα πρόστιμο μεγαλύτερο από ότι θα τους στοίχιζε ένας κάδος κοντέινερ μπας και στρώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog