Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Tα εν δήμω…Κορινθίων (παραπολιτική στήλη 17-6-23)

- Advertisement -

Πίκρα και παράπονο από τον Θεμιστοκλή Κουτσογκίλα. Αφορμή των εγκαινίων του 5χ5 στο στάδιο της Κορίνθου ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ δείχνει την δυσφορία του για την απουσία αναφοράς στο όνομά του. Μάλιστα, πόσταρε προς υπεράσπισή του και δίνοντάς του συγχαρητήρια για το έργο, ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ, Νίκος Σταυρέλης. Ο απολογισμός για τον οποίο ο Θέμης είχε μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο όταν ανακοινώθηκε η αποπομπή του, δεν έχει γίνει. Μήπως θα έπρεπε;

 

Γράφει και σβήνει κι απόφαση δεν παίρνει. Να παραιτηθεί, να μην παραιτηθεί; Και τι λόγους να γράψει; Ηδη έχει αργήσει και δεν σώνεται νομίζω!  Η αίσθηση του  πολιτικού  timing είναι απαραίτητη, ειδικά εάν τα σχέδια σου είναι μεγαλεπίβολα!

 

Ακέφαλα παραμένουν το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και το Λιμενικό Ταμείο του δήμου. Ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο στην Κόρινθο δεν έγινε! Οι εκλεγμένοι στην πλειοψηφία τους θεωρούν την παρουσία τους είτε αγγαρεία, είτε χάρη! Τους πολίτες εκπροσωπείτε καλέ. Μην τους επικαλείσθε μόνο στις τοποθετήσεις και τις επιστολές. Περιμένουμε την παρουσία τους τη Δευτέρα στο τρίτο κατά σειρά ΔΣ.Είναι απαραίτητη η διαπιστωτική πράξη του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο για τον τυπικόν!

 

Απίστευτες βωμολοχίες ακούστηκαν στο δημαρχειακό μέγαρο μεταξύ αιρετών. Θα  χειροδικούσε κιόλας ο ένας λένε οι πληροφορίες αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι. Αυτά δεν περιποιούν τιμή για κανένα και μας στενοχωρούν όλους. Γιατί «εξερράγη» όμως ο ένας εκ των δύο;

 

«Κοίτα ποιος μιλάει» ήταν η απάντηση του Νίκου Σταυρέλη στις καταγγελίες Νανόπουλου, περί καταδικασμένων υποψηφίων για εγκληματικές πράξεις. Ισως απαντήσει ο επικεφαλής κάποια στιγμή, αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το σχόλιο υποψηφίου της ΠΝΟΗΣ ότι δεν έχουν σημασία τα ποινικά μητρώα, οι καταδίκες και οι ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτό με προβληματίζει ! κρείττον του λαλείν το σιγάν, έλεγαν φίλε μου οι αρχαίοι!

 

Ρυθμούς θα πρέπει να ανεβάσει η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ σε επίπεδο δημοσιοποίησης θέσεων και προτάσεων. Προς το παρόν η θεματολογία είναι μικρή και ιδιαιτέρως φτωχή συγκριτικά με τα θέματα που αγγίζουν τον καλλικρατικό δήμο Κορινθίων. Από την άλλη βλέπουμε ένα ποιοτικό ψηφοδέλτιο, ήθος και πολιτικό πολιτισμό!

 

Ποικίλες αντιδράσεις διαβάζω προκάλεσε η προγραμματική για το νέο τουριστικό στον Φλοίσβο. Πολίτες και επιχειρηματίες εκφράζονται  αρνητικά θεωρώντας πως στην πλατεία υπάρχουν ήδη αρκετά καταστήματα και πως ένα ακόμα, δημοτικό, δεν θα προσφέρει τίποτα, το αντίθετο, θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στα υπάρχοντα. Η δε ανέγερσή του θα χαλάσει ένα σημαντικό κομμάτι πρασίνου, (δεν υπάρχει και πολύ στην Κόρινθο) θα αναιρέσει τις θέσεις πάρκινγκ που βρίσκονται έναντι της στρατιωτικής λέσχης και βέβαια, θα οδηγήσει σε μετοίκηση και το Μίλτωνος Ιατρίδη. Πάντα όμως επί του πρακτέου αποτυπώνεται η αλήθεια.

 

 

Πλην την ανάλυσης του Βασίλη Μπαλάφα για την δημοσκόπηση που δείχνει τον νυν δήμαρχο 12 μονάδες μπροστά από το Νίκο Σταυρέλη καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει. Ανάλογη δημοσκόπηση που έγινε και δεν δημοσιοποιήθηκε, δείχνει πάνω – κάτω τα ίδια! Επομένως, δεν είναι ώρα για καταγγελίες αλλά ώρες επανασύνταξης και επανεκτίμησης για τα παραταξιακά επιτελεία.

 

400.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις ο Βασίλης Ταγαράς. Μάλιστα μία ανάθεση 37.000 ευρώ ( η δεύτερη που δόθηκε σε συγκεκριμένο εργολάβο), λίγες μέρες μετά τη σύσταση της εταιρείας η οποία εδρεύει στη Θήβα! Γιατί βρε Βασίλη μου, δεν υπήρχαν Κορινθιακές εταιρείες, χρόνια στο κουρμπέτι, που θα μπορούσαν να αναλάβουν. Οπως και να ‘χει όμως μισό εκατομμύριο περίπου σε απευθειας αναθέσεις,  δεν το λες και καλοδιαχείριση..

 

Τρεις φορές αναφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο δήμαρχός μας», κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο. Του έδωσε ένα χαρτί ο Βασίλης Νανόπουλος, ο Κυριάκος το είδε, και να, τα μπαζώματα περιέρχονται πλέον με τη βούλα  στο δήμο Κορινθίων.

 

Τριήμερο εθνικό πένθος και η νομολογία είναι σαφής. Ομως οι εκδηλώσεις καλά κρατούν στην Κορινθία, άνευ μουσικής βεβαίως…. Μα δεν ήταν Ελληνες, άκουσα…

 

Αντιδράσεις υπήρξαν από το Σύλλογο Γονέων για την εκδήλωση των Αρκάδων στο δημοτικό σχολείο. Τελικά κατάφεραν μια τρύπα στο νερό, αφού η εκδήλωση καθ΄όλα νομότυπη και τηρουμένων των προβλεπόμεενων διαδικασιών, θα πραγματοποιηθεί κανονικά! Αν και μαθαίνω ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Δεν θέλω να φανταστώ ότι όλη αυτή η φασαρία έγινε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

 

Τι θα κάνει ο Καρασάββας αναρωτιούνται πολλοί. Θα σας πω μετά τις εθνικές εκλογές!

 

Πανηγύρια, χοροί στα χωριά της Κορινθίας! Πεδίον δόξης λαμπρό για όλους τους υποψηφίους! Αντε και καλά να περνάμε! Υγεία!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog