Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Αυξάνονται οι παραλίες με προσβασιμότητα για τους ΑμεΑ

- Advertisement -
  • Πληθαίνουν οι φιλικές προς τους ΑμεΑ παραλίες της χώρας, καθώς όλο και περισσότεροι Δήμοι βρίσκουν την αναγκαία χρηματοδότηση ώστε να προβούν σε τοποθέτηση των ειδικών συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Πιο πρόσφατες εγκαταστάσεις των συστημάτων αυτών για τους ΑμεΑ είχαμε στις παραλίες της Κεφαλονιάς και της Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε και μπήκε σε λειτουργία το σύστημα αυτόματης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία στην παραλία των Λεπέδων, του Δήμου Ληξουρίου.

Ο Δήμος μάλιστα παρακαλάει για το αυτονόητο τους επισκέπτες της παραλίας, να σεβαστούν τις θέσεις πάρκινγκ που προορίζονται αποκλειστικά για τα ΑμεΑ και τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους ώστε να μην προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα κατά λάθος θεωρώντας ότι μπορούν να παίζουν πάνω σε αυτό.

Στο Δήμο Μεσσήνης επίσης, το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 επίσης, τοποθετήθηκε στην παραλία της Μπούκας Μεσσήνης, ειδικός μηχανισμός για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ, των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων στη θάλασσα.

Να θυμίσουμε πως οι εγκαταστάσεις αυτές δεν είναι μόνιμες.

Ο Δήμος Μεσσήνης προσφέρει χειριστήριο στους λουόμενους για χρήση το οποίο μπορούν να αναζητήσουν στον πύργο των ναυαγοσωστών και στην πλησιέστερη καντίνα.

 

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog