Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το Αφήγημα της «Χρυσής Τριετίας » του Δημάρχου και τα «μεγάλα» αναπτυξιακά έργα της θητείας του!

- Advertisement -

Εκμεταλλευόμενος το βήμα που του δόθηκε από τους διοργανωτές στα εγκαίνια της Έκθεσης του Επιμελητηρίου της πόλης μας «Κορινθία –Πελοπόννησος2023», ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και νυν Δήμαρχος Κορινθίων ξεκίνησε ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία εκφωνώντας την πρώτη προεκλογική του ομιλία !

Άδραξε την ευκαιρία του πρόσφορου χώρου και κοινού για να εκθειάσει τον εαυτό του και το έργο του όταν ήταν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συνέχισε ως Δήμαρχος Κορινθίων την αφήγηση του προσωπικού του μύθου για τα πεπραγμένα του στο Δήμο.

Αν κάποιος δεν γνώριζε ότι ήταν ο Δήμαρχος της πόλης, ίσως να πίστευε πως εκπροσωπεί μια μεγάλη αναπτυξιακή εταιρεία που αναμένει τους επενδυτές!

Και τι δεν εκστόμισε στο φρενήρες «αναπτυξιακό» παραλήρημά του!

1. Αναφέρθηκε στη «Χρυσή Τριετία» της θητείας του που εισέρευσαν 129 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο μας , κατόπιν ενεργειών του και των βουλευτών της Ν.Δ. , για να υποστηρίξουν την …ανάπτυξη! Δεν ανέφερε βέβαια ότι τα έργα δεν προχώρησαν, αντίθετα βάλτωσαν σε όλα τα επίπεδα .

2. Αναπτυξιακό έργο, κατά τον κ. Νανόπουλο, είναι και ο νέος φωτισμός της πόλης με 70% εξοικονόμηση (;) για τους δημότες, από ιδιωτική εταιρεία.

3. Μπαζώματα του Αγίου Νικολάου. Ο Δήμαρχος θεωρεί έργο τη μεταγραφή τίτλων στο Υποθηκοφυλακείο για την παραχώρηση του χώρου! Ένδειξη ματαιοδοξίας και έλλειψη σεβασμού, η απουσία αναφοράς στους προηγούμενους Δημάρχους, Κουίνη, Δαλακλείδη , Θωμαΐδη και Πνευματικό, που αποφάσισαν, μελέτησαν και υλοποίησαν το έργο της επιχωμάτωσης του θαλάσσιου χώρου της περιοχής.

Ο κ. Νανόπουλος κάλεσε «τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να δούμε την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της περιοχής»! Χαρακτήρισε τα μπαζώματα «ευκαιρίες επιχειρηματικές»!!!

  • Έτσι ακριβώς βλέπει την πόλη που διοικεί ο κ. Νανόπουλος: ως επιχειρηματική ευκαιρία !

Οι δημόσιοι χώροι όμως δεν υιοθετούνται από ιδιώτες. Λησμονεί ο κ. Νανόπουλος πως ο σχεδιασμός μιας πόλης γίνεται από τις Δημοτικές Αρχές και τις τεχνικές και διοικητικές τους υπηρεσίες και παρουσιάζεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου;

Πιθανόν ο κ. Νανόπουλος να μην έχει κανένα σχεδιασμό για την πόλη μας, ούτε και τα ανάλογα στελέχη και επαφίεται στους επιχειρηματίες. 4. 6 ο Σύνταγμα Πεζικού:

Στη φαντασία του κ. Νανόπουλου η πολεοδόμηση του χώρου προχωρά. Στην πραγματικότητα όμως, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για να επιτραπεί ή όχι η πολεοδόμηση. Άλλη μια επιχειρηματική επιτυχία του Δημάρχου, η ανέγερση πολυκατοικιών προς όφελος του Τ.Ε.Θ.Α και όχι η χρήση του προς όφελος των δημοτών .

5. Ανάπλαση περιοχής Κεραμιδάκι Αναπτυξιακό έργο και τα 150 μέτρα προέκτασης του παραλιακού δρόμου στα ¨Καλάμια¨! Άλλη μία επιχειρηματική ευκαιρία! Απουσία σχεδίου του Δήμου για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής.

6. Δίκτυο φυσικού αερίου. Εκτός από το φως των led, ο κ. Δήμαρχος μας έφερε, ομολογουμένως με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, το ξεπερασμένο και πανάκριβο πλέον καύσιμο, ενώ υπάρχουν άλλες εναλλακτικές, καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές για τους δημότες !

7. Βιοτεχνολογικό Πάρκο στο Λέχαιο. Αυτό που θα φέρει ξένες εταιρείες και ξένους επιστήμονες να μείνουν στην πόλη, ενώ παραχωρήθηκε εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει δώσει σημάδια κινητικότητας.

8. Ακολούθησε το αμίμητο επίτευγμα 23 παιδικών χαρών (πολλές εκ των οποίων είναι προβληματικές για τα παιδιά) και η προτροπή να τις χρησιμοποιήσουν, όσοι προτίθενται να διαμείνουν μελλοντικά στην πόλη!!

9.Τέλος αναφέρθηκε και στην πολιτιστική διασύνδεση της Κορίνθου με τις 12 πόλεις αποικίες της, το μόνο θετικό στοιχείο για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Συμπέρασμα ξεκάθαρο,

Τα τελευταία τρία χρόνια ζούμε μια εικονική πραγματικότητα, σε μια πόλη ονειρική με “δέσμευση και υπόσχεση” ότι το όνειρο … θα συνεχιστεί … !!!

Σε μεγάλη κρίση ταυτότητας ο κ. Δήμαρχος συγχέει το ρόλο του με εκείνον του στελέχους του ιδιωτικού τομέα και δεν αντιλαμβάνεται ότι, όταν η πόλη αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση, αποτελεί λάθος επιλογή και οδηγεί σε στρεβλή ανάπτυξη.

Ο Δήμος έχει θεσμικό, ρυθμιστικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο. Ο Δήμος καθορίζει το πλαίσιο και τον τρόπο που βελτιώνεται, αξιοποιείται και αναπτύσσεται. Ο Δήμος με τους θεσμικούς φορείς, τους δημότες και τους ειδικούς επιστήμονες, διαμορφώνει την εικόνα και την ταυτότητα μιας πόλης , όχι οι ιδιώτες.

Η Πράσινη Πόλη έχει όραμα, στόχο, σχέδιο και το ανθρώπινο δυναμικό για να μεταμορφώσει την εικόνα του Δήμου Κορινθίων και να τον αναδείξει, έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Αλλάζουμε τον Δήμο! Αλλάζουμε τις ζωές μας!

Το Γραφείο Τύπου

Πράσινη Πόλη Κόρινθος

Δημήτρης Πρωτοπαπάς

prasinipoli.korinthos.2023@gmail.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog