Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση Rass: «Βουτιά» ΣΎΡΙΖΑ, πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ και σκληρή μάχη μεταξύ των «μικρών»

- Advertisement -

Την επικράτηση της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για το Action 24, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Προβάδισμα 23,4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24.

Η μέτρηση, έξι μόλις ημέρες πριν τις κάλπες, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πτωτικές φτάσεις καθώς μετριέται στο 16,8%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση μόλις 5,3 μονάδων με 11,5%, ενώ το ΚΚΕ εμφανίζεται ελαφρώς ανεβασμένο στο 7,6%. Η Ελληνική Λύση δείχνει να περνά και πάλι μπροστά από την Πλεύση Ελευθερίας με 3,8%.

Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δείχνει να «ξεφουσκώνει» σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες όταν δημοσκοπικά είχε ξεπεράσει ακόμα και το 5%. Σ’ αυτή τη μέτρηση βρίσκεται στο 3,7%, ενώ εκτός βουλής εμφανίζεται η Νίκη με 2,8% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τις έδρες με 6 κόμματα στη Βουλή και χωρίς αναγωγή η κατανομή των εδρών θα είχε ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 40,2% – 170 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 16,8% – 50 έδρες
ΠΑΣΟΚ 11,5% – 35 έδρες
ΚΚΕ 7,6% – 23 έδρες
Ελληνική Λύση 3,8% – 11 έδρες
Πλεύση Ελευθερίας 3,7% – 11 έδρες

Με αναγωγή και 7 κόμματα στη Βουλή η κατανομή των εδρών:

Νέα Δημοκρατία 42,9% – 166 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 17,9% – 49 έδρες
ΠΑΣΟΚ 12,3% – 33 έδρες
ΚΚΕ 8,1% – 22 έδρες
Ελληνική Λύση 4,1% – 11 έδρες
Πλεύση Ελευθερίας 3% – 11 έδρες
Νίκη 3% – 8 έδρες

gazzetta.g

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆εσυ τραχανά εφαγες στην Περαχώρα δεν μας είπες και άσε τον φίλο τον Τάσο και την πεθερά του !!Το ΠΑΣΟΚ είναι trend που λεμε εδώ στα βρετανικά νησιά !!Ειδικα για τους νέους να είναι trend και ΠΑΣΟΚ δηλαδή !!Κατι ειχα γράψει και στο σχόλιο αυτο αλλά το έφαγε μαλλον η μαρμάγκα !!ΥΓ ειχα γράψει στο άρθρο αυτο σχολιο για το θέμα με την κόρη του Μανου Λοιζου και το τραγούδι Ήλιε Καλημερα που ζήτησε να μην το χρησιμοποιούν στο ΠΑΣΟΚ για ύμνο και στις συγκεντρωσεις!Αντε Καλησπερα οποτε το δείτε αν το δείτε το σχολιο

  2. Καλήν εσπέραν, εις σ’ αυτήν την όμορφη, υπέροχη, καταπληκτική, μοναδική, καθώς και ανεπανάληπτη συντροφιά, “οικογένεια” και παρέα, εδώ μέσα!! Μιάς και ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση, από… το ταμείο (εκ της κάλπης εν προκειμένω), ουδέν λαθάκι (μας) θα ήτο δυνατόν και εφικτόν, αυτό, εκ των υστέρων να αναγνωριστεί, ουδείς εφεξής, θα δικαιούται εις το να βγάζει “άχνα”, “τσιμουδια” και “κιχ”, αλλά και ούτε επίσης και να δύναται και να μπορεί, αυτός, και να… γκρινιάξει, να “στραβώσει” (που το συνηθίζει να λέγει, άλλωστε κάτι τέτοιο, και ο φίλος, ο Αντρέας), να παραπονεθεί και να διαμαρτυρηθεί, για το ο,τιδήποτε πλέον, (και εις το παρόν και εις το μέλλον), και αν του τύχει και αν του συμβεί… Επειδή μια ζωή μας φταίνε, πότε η πολιτική, με “ήτα”, πότε οι πολιτικοί με “όμικρον γιώτα”, πότε οι Ευρωπαίοι, πότε οι πρόσφυγες, πότε οι μετανάστες, πότε οι τουρίστες, πότε οι αλλοδαποί, πότε οι Τούρκοι, πότε οι Ρώσοι, πότε οι Αλβανοί, πότε οι Καναδοί, πότε οι Ουκρανοί, πότε οι Ισραηλινοί, πότε οι Ιρλανδοί, πότε οι Καταριανοί, και πότε οι Αμερικανοί, (όλοι οι άλλοι, εκτός απο εμάς τους ιδίους, τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή), καλό θα είναι να αναλάβουμε και να επωμιστούμε επιτέλους (αλλά και για μίαν έστω φορά, και να συμβεί αυτό, βρε αδερφέ), και τούτη την ευθύνη των επιλογών, καθώς και των πράξεών μας, εμείς… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog