Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πού κάθεται η μπίλια με την κιλοβατώρα από τη ΔΕΗ τον Ιούλιο

- Advertisement -
  • Τη χρέωση του Ιουνίου των 15,5 λεπτών ανά κιλοβατώρα για το ηλεκτρικό ρεύμα διατηρεί η ΔΕΗ και τον Ιούλιο για τις 500 πρώτες κιλαβατώρες στο Γ1 οικιακό τιμολόγιο, με το κόστος να διαμορφώνεται στα 16,7 λεπτά για μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 30% από αρχές του μήνα, η αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τα τιμολόγια και περιορίζει αισθητά την ανάγκη των επιδοτήσεων.

Στους υπόλοιπους παρόχους η Protergia διαμόρφωσε την τιμή της στα 0,1115 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η ΗΡΩΝ για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών στα 0,1432 ευρώ, η Elpedison στα 0,1790 ευρώ, η NRG στα 0,1320 ανά κιλοβατώρα, ίδια τιμή με τον Ιούνιο διατηρεί και η Φυσικό Αέριο με 0,92 ευρώ, ενιαία χρέωση 0,139 ευρώ για οικιακούς και επαγγελματίες πελάτες ανακοίνωσε και η Volterra.

Ο υφιστάμενος μηχανισμός τιμολόγησης (πλαφόν στην χονδρεμπορική, πρόβλεψη τιμής επόμενου μήνα), θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο με τις τιμές αυτές θεωρείται αβέβαιο αν θα συνεχιστεί η οικονομική στήριξη των λογαριασμών που τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα.

Το τέλος των επιδοτήσεων επανέφερε τις προηγούμενες μέρες και ο Πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα οι επιδοτήσεις για την ενέργεια δεν είναι απαραίτητες, καθώς οι τιμές έχουν πέσει.

Οι τελικές πάντως αποφάσεις θα ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο της διαχείρισης μιας πιθανής νέας ενεργειακής κρίσης.

protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog