Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δήμος Κορινθίων: Παρεμβάσεις και θέσεις σε θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/6/2023

- Advertisement -
  • Επεισοδιακή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/06/2023, που αφορούσε σημαντικά θέματα για την πόλη και το Δήμο μας.

Οι θλιβερές εικόνες, οι απερίφραστες εκφράσεις και το σκηνικό «ροντέο» στην αίθουσα της συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν και είναι γνωστά
στο πανελλήνιο.

Η Πράσινη Πόλη αποδοκιμάζει και καταδικάζει τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές ως απαράδεκτες. Από τα θέματα που συζητήθηκαν εστιάζουμε στο φλέγον, μακροχρόνιο και πολύπαθο ζήτημα των επιχωματώσεων (μπαζωμάτων) της περιοχής του Αγίου Νικολάου.

Η Πράσινη Πόλη έκανε παρέμβαση με τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Πρωτοπαπά να καλεί το Δήμαρχο και όλους τους συμμετέχοντες να πάρουν θέση στο τι θέλουμε να κάνουμε, επισημαίνοντας ότι διαπραγμάτευση σημαίνει διεκδίκηση και ότι τόσο ο νυν, όσο και ο κάθε Δήμαρχος πρέπει να διεκδικεί και όχι μόνο να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, όπως έγινε με το Στρατόπεδο.

Ο Δήμος οφείλει, μετά την παραχώρηση του χώρου που δημιουργήθηκε με δική του δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ δεκαετίες πριν, να διεκδικήσει σθεναρά και με όλα τα νόμιμα μέσα την εξαίρεση καταβολής τιμήματος στο ΕΤΑΔ. Μιλήσαμε για την ανάγκη να μην πάμε με την ίδια λογική – σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό- όπως κάναμε με τις πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, γιατί θα βρεθούμε σε βέβαιο αδιέξοδο. Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι, αν δεν πάμε σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση των μπαζωμάτων, θα είμαστε πάλι σε λάθος κατεύθυνση.

Κατά την άποψή μας,το πώς θα σκεφτούμε, πως θα διαπραγματευτούμε, θα ονειρευτούμε και θα σχεδιάσουμε είναι κύριο ζητούμενο,πέρα από κάθε διαπραγμάτευση με το ΕΤΑΔ και όποιο ΕΤΑΔ.

Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας, δήλωσε ότι έκανε διαπραγμάτευση, αλλά δεν μπορούσε να αποφύγει το τίμημα και ότι ακολουθεί την πολιτική του εφικτού. Θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και διαβούλευση για την αξιοποίηση της περιοχής.

Αναμένουμε…

  • Εμείς στην Πράσινη Πόλη θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι :

Για τις επιχωματώσεις της περιοχής του Αγ. Νικολάου, επί της ουσίας, έχουμε μια σύμβαση μίσθωσης και δεν υπάρχει καμία παραχώρηση. Δεν μας αποδίδουν την έκταση (που μας υφάρπαξαν και φτιάχτηκε με δικά μας χρήματα ) και οι δημότες , όπως προκύπτει από τη σύμβαση, μάλλον δεν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στον χώρο. Θα δημιουργήσουμε, ως Δήμος, υποδομές και δραστηριότητες με τα κριτήρια της …αγοράς !!!

Θα πληρώνουμε και ετήσιο μίσθωμα 25.000 Ευρώ για τα πρώτα τρία χρόνια και 45.000 ευρώ για τα επόμενα καθώς και 70% επί των όποιων εισπράξεων από την εκμετάλλευση του χώρου από τον Δήμο! Αυτά προς γνώση όλων μας!!!

  • Τέλος, στο παραπλανητικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Δήμαρχος : ή έτσι…, ή καθόλου μπαζώματα (!), στην πολιτική του εφικτού δηλαδή, απαντάμε: Ναι στην παραχώρηση της περιοχής των επιχωματώσεων του Αγίου Νικολάου, Όχι στα τιμήματα χρήσης τους από τους δημότες!

Γραφείο Τύπου
Πράσινη Πόλη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog