• Εντονα φωτεινά στίγματα εμφανίζονται ξαφνικά στον ουρανό του Λουτρακίου και διασχίζουν με σταθερό ρυθμό τον σκοτεινό ορίζοντα…

Την εμφάνισή τους έκαναν χθες το βράδυ και στον Κόλπο των Αλκυονίδων, ενώ πριν από λίγο τα περίεργα συμμετρικά φωτάκια έγιναν αντιληπτά στον ουρανό του Λουτρακίου.

Φυσικά πρόκειται για τους δορυφόρους τουElon Musk και της εταιρείας του SpaceX.

Αυτοί οι δορυφόροι βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη για να παρέχουν γρήγορο δορυφορικό Internet σε πολλές περιοχές του πλανήτη και εδώ και λίγους μήνες και στη χώρα μας.

 

Για το σύστημα Starlink, η εταιρεία του Musk εκτόξευσε 143 δορυφόρους με τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX να δηλώνει ότι πάνω από 4000 τέτοιοι δορυφόροι τους θα κυκλοφορούν γύρω από την γη.

Και φυσικά το φαινόμενο αυτό θα εμφανίζεται συχνά και στη χώρα μας…

Πριν από δύο χρόνια ο Προϊστάμενος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκκας, ανέφερε ότι επρόκειτο για πολύ εντυπωσιακό και μυστηριώδες θέαμα, αφού τα φώτα εγιναν αντιληπτά στο νησί.

«Ξέρουμε ότι είναι ο Ελον Μάσκ με την εταιρεία SpaceX. Εχει μια εταιρεία με πολύ αξιόμαχη και ανταγωνιστική τεχνογνωσία σχεδόν όπως της NASA, η οποία προάγει την τεχνολογία και τη διαστημική τεχνολογία και τώρα εφαρμόζει κάποιες νέες τεχνολογίες με δορυφόρους και κάνει αυτές τις πτήσεις με τις οποίες ξαφνιάζει το κοινό», εξήγησε ο κ. Φάκκας.

 

Δεν είναι επικίνδυνα

Ερωτηθείς αν είναι επικίνδυνα τα στίγματα που φάνηκαν στον ουρανό είπε ότι «Δεν είναι επικίνδυνα τα φωτάκια που είδαμε στον ουρανό, η επιστήμη δείχνει ότι δεν διατρέχουμε κίνδυνο».