Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τεχνολογία: Τι αλλάζει με τις συναλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

- Advertisement -
  • Τα «δίχτυα» της στις συναλλαγές που διενεργούνται μέσα από τα social media, έχει απλώσει η Φορολογική Αρχή. Αξιοποιώντας εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το «μαύρο» χρήμα που διακινείται μέσα από το διαδίκτυο και γύρω από δημοφιλείς διαμορφωτές κοινής γνώμης.

«Η νεοσυσταθείσα υπηρεσία της ΑΑΔΕ η οποία εστίαζε μέχρι τώρα στο παραεμπόριο μέσω διαδικτύου, αλλά και στον εντοπισμό περιστατικών αδικαιολόγητου πλουτισμού έχει απλώσει τα δίχτυα της και σε διαδικτυακούς καθοδηγητές της κοινής γνώμης», όπως αναφέρει ο λογιστής-φοροτεχνικός, Κωνσταντίνος Βαρβαρόπουλος.

Η πρόσφατη περίπτωση δημοφιλούς influencer, με δράση στο διαδίκτυο στην οποία βεβαιώθηκε υπέρογκο πρόστιμο για απόκρυψη φορολογητέας ύλης φαίνεται ότι αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου».

Από το ψιλό κόσκινο της φορολογικής διοίκησης περνούν χιλιάδες υποθέσεις που σχετίζονται με διαδικτυακή προβολή και διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες κινούνται κάτω από το ραντάρ.

Η προσαρμογή της φορολογικής αρχής στις προκλήσεις που βάζει η ψηφιακή εποχή είναι αναγκαία, αλλά όπως λένε οι εφοριακοί, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, πάντως, η φοροδιαφυγή παραμένει μια μάστιγα για την ελληνική οικονομία.

Για να παταχθεί η φοροδιαφυγή σύμφωνα με τους εφοριακούς, εκτός από την τεχνολογία, απαιτείται συντονισμένη στρατηγική, ανθρώπινο δυναμικό και εκπαίδευση.

 

 

ertnews

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog